ȘTIREA care a profețit dezastrul. Andreea Esca, în 13 martie 2019: „Omenirea se va confrunta cu o nouă pandemie de gripă! Întrebarea nu este dacă, ci mai degrabă când se va produce”

ȘTIREA care a profețit dezastrul. Andreea Esca, în 13 martie 2019: „Omenirea se va confrunta cu o nouă pandemie de gripă! Întrebarea nu este dacă, ci mai degrabă când se va produce”
Foto: Captură YouTube
Publicat: 27/03/2020, 08:20

O ediție a știrilor Pro Tv din 13 martie 2019 s-a viralizat rapid pe rețelele de socializare, deoarece include un material vast despre o eventuală pandemie de coronavirus. Detaliile și asemănările cu situația prezentă sunt de-a dreptul uluitoare.

„Anunțul vine de la OMS. Omenirea se va confrunta cu o nouă pandemie de gripă. Amenințarea este mereu prezentă. Întrebarea nu este dacă, ci când, spune șeful organizației. În acest context a fost realizat un plan global și fiecare țară trebuie să îl aplice. Să ia măsuri de prevenție, să pregătească vaccinuri, aparatură, să pregătească personal sanitar. România are o strategie, dar e nevoie de simulări pentru a stabili dacă poate fi aplicată.

OMS estimează că numărul deceselor poate ajunge la 650.000. Pericolul răspândirii unui virus gripal de la animal la om este extrem de mare.

Prof. Dr. Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie: „Să existe înțelegeri pentru disponibilitatea vaccinului, făcute cu producătorii sau să ai propria capacitate de producție. Să existe capacitate de internare pentru un număr mare de pacienți, cu aparatura pentru respirație, într-un timp relativ scurt, training pentru personalul care ar urma să lucreze în aceste locuri, trebuie și resurse financiare, pentru că vaccinul costă foarte mult. Singurul mod ca să vezi dacă planul tău e operațional e să faci exerciții ca și cum ar exista acest virus pandemic”.

Reguli în caz de pandemie:

– izolarea la domiciliu
– utilizarea măștilor
– măsuri igienice banale – spălatul mâinilor”, informa știrea prezentată de ȘTIRILE PRO TV.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase