Test IQ exclusiv pentru genii | Ce animale vezi în aceste 12 imagini?

Test IQ exclusiv pentru genii | Ce animale vezi în aceste 12 imagini?
Ce animale vezi în aceste 12 imagini?
Publicat: 30/04/2022, 10:01
Actualizat: 30/04/2022, 12:54

Identificarea cu ușurință a unor cifre, forme sau imagini este un semn al inteligenței vizuale sau spațiale, adică una dintre multiplele tipologii identificate de profesorul Howard Gardner, care a combătut conceptul inițial de coeficient de inteligență (IQ).

Teoria coeficientului de inteligență – IQ, de la termen „Intelligenzquotient”, inventat de psihologul german Wilhelm Stern, a fost completat de teoria propusă de Dr. Howard Gardner referitoare la inteligenţele multiple.

Profesor la Universitatea Harvard, Gardner a criticat noţiunea tradiţională de inteligenţă bazată pe IQ. Cele şapte tipuri de inteligenţă au fost descrise în cartea „Frames of Mind: The Theory of Multiple Intelligences” („Cadrele Mentale: Teoria Inteligenţelor Multiple” – nr.), iar ulterior au fost completate cu încă două, dintre care al nouălea, este cel mai controversat dintre ele: inteligenţă spirituală sau existenţială.

Potrivit specialiștilor în psihoterapie care detaliază această teorie, persoanele care au inteligență vizuală și spaţială dezvoltată îşi pot imagina, pot inţelege şi pot reprezenta vizual cu mai multă uşurinţă concepte geometrice şi spaţiale.

Acest tip de inteligenţă poate fi descoperit în diferite forme, de la un simţ al direcţiei dezvoltat, până la o coordonare foarte buna a mişcărilor şi memorie vizuală deosebită. Astfel, pentru a exersa aceste calităţi, se începe de la rezolvarea unor puzzle-uri, labirinturi şi modelarea plastilinei pâna la construirea unor machete. Exerciţiile de imaginaţie, prin vizualizarea mentala tridimensionala a unor obiecte sau clădiri ajută la dezvoltarea acestui tip de inteligenţă, potrivit specialiștilor citați.

Printre cele mai cunoscute tipuri de teste, se numără cele prin care se solicită identificarea unei cifre sau imagini în interiorul/în spatele alteia.

Așadar, ce animale vezi în aceste 12 imagini din galeria articolului?