TESTARE LA DOMICILIU. Cum funcționează și cine îl poate primi

TESTARE LA DOMICILIU. Cum funcționează și cine îl poate primi
Sursă FOTO Pixabay/ caracter ilustrativ
Publicat: 08/04/2020, 17:41

Guvernul britanic a cumpărat 3,5 milioane de teste de anticorpi care pot în curând transforma radical răspunsul Regatului Unit la Covid-19.

Guvernul a anunțat că britanicii vor putea efectua teste de anticorpi acasă, cu truse de înțepătură, care vor fi disponibile de la Amazon și Boots, transmite The Telegraph.

Ce este un test de anticorpi?

Un test de anticorpi poate detecta dacă o persoană a avut coronavirus. Testul, efectuat de un dispozitiv care înțelege sângele,  pentru a vedea dacă  virusul a fost combătut. Se poate face acest lucru în aproximativ 15 minute.

Testul  pe care guvernul îl folosește în prezent poate spune doar dacă o persoană are virusul, nu și dacă o persoană infectată și-a revenit. De asemenea, aceste teste de tampon durează mult mai mult pentru a obține un rezultat.

Testul anticorpilor este cunoscut și sub denumirea de „test serologic”.

Când vor fi disponibile?

Planul este ca publicul să poată cumpăra teste coronavirus acasă de la Boots și Amazon. Până în prezent, guvernul a achiziționat 3,5 milioane de teste de anticorpi cu pricină, care ar putea transforma radical răspunsul Marii Britanii la Covid-19. Ulterior, au fost plasate comenzi provizorii pentru alte 17,5 milioane de teste de la alte firme, inclusiv unele bazate în Marea Britanie. Deși acest lucru nu este suficient pentru întreaga populație din Marea Britanie, s-a considerat că personalului NHS și lucrătorilor cheie li se vor acordaprioritate, înainte ca testele în masă să fie disponibile.

Ce este un test antigen?

Un test antigen detectează prezența (sau absența) unui antigen, nu anticorpi. Un antigen este o structură dintr-un virus care declanșează răspunsul sistemului imunitar pentru a lupta împotriva infecției. Poate fi detectat în sânge înainte de fabricarea anticorpilor.

Un test antigen este eficient, deoarece sistemul imunitar poate dura câteva zile pentru a construi suficient de anticorpi pentru a fi detectat într-un test, cu toate acestea, antigenele pot fi detectate aproape imediat după infecție. Deci, teoretic, testul poate spune mult mai repede dacă cineva are virusul.

Testele antigene sunt utilizate pentru diagnosticarea HIV, malarie și gripă.

Cine poate obține un test de coronavirus acasă?

Teoretic, oricine ar putea cumpăra un test de la Amazon sau Boots. Luna trecută, Guvernul a comandat 3,5 milioane de teste de amprentă, în principal de la producători chinezi, iar ulterior a plasat comenzi provizorii pentru 17,5 milioane de teste de la nouă firme, inclusiv unele cu sediul în Marea Britanie.

Cât ar costa testul?

Guvernul nu a publicat încă nicio informație oficială cu privire la costul unui test – deși ar fi în interesul public să fie accesibil tuturor. Testele de prick de la SureScreen, o companie britanică, au costat 6 lire sterline.

Cine produce testul coronavirusului?

Mologic, o companie Bedfordshire care produce teste de sarcină, a primit de la Guvern de 1 milion de lire sterline pentru a dezvolta testul coronavirus.

SureScreen, o firmă Derby, a creat un test de înțepătură care spun că durează 10 minute pentru a oferi un rezultat și este 98% exact. Se pare că testele sunt folosite de companii private din mai multe țări europene.

Dar testele private?

Cu toate acestea, poziția guvernului și a organismelor conexe pare a fi clare cu privire la testarea privată. Un purtător de cuvânt al Consiliului Medical General a declarat: „Ne așteptăm ca medicii să fie clari cu privire la siguranța și acuratețea testelor Covid-19 și să nu ofere sau să recomande teste care nu sunt dovedite, verificate din punct de vedere clinic și / sau altfel nesigure”.

Testule sunt folosite în alte țări?

Profesorul Sharon Peacock, directorul serviciului național de infecții la Public Health England, a declarat: „Testele sunt comandate în Europa și în alte părți și sunt achiziționate în Asia de Sud-Est. Aceasta este o practică larg răspândită. Nu suntem singuri în a face acest lucru „.

În timp ce unele țări, cum ar fi Coreea de Sud și Germania, au testat cu succes mult mai mulți oameni decât în alte țări, aceste teste sunt, în cele mai multe cazuri, mult mai lente.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna