Teste ADN în cazul bebelușului băgat în sacoșă și aruncat pe o stradă din București. Mama denaturată este căutată în toată țara

Teste ADN în cazul bebelușului băgat în sacoșă și aruncat pe o stradă din București. Mama denaturată este căutată în toată țara
Nou-născut abandonat într-o pungă, găsit pe o stradă din sectorul 3 (FOTO - ilustrativ: ISU-BIF)
Publicat: 23/12/2020, 12:25
Actualizat: 23/12/2020, 12:25

Anchetatorii care cercetează cazul bebelușului abandonat pe o stradă din sectorul 3 au prelevat probe ADN și vizionează imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă. În același timp, au fost luate în calcul mai multe scenarii posibile cu privire la condițiile în care nou născutul a fost lăsat în frig și numai o minune a făcut ca acesta să fie găsit sănătos.

Polițiștii au intrat în alertă marți seară, după ce, pe strada Fizicienilor, din sectorul 3, un cuplu a găsit, lângă un bloc, o sacoșă în care era un copil abia născut.

La fața locului a ajuns, de urgență, o ambulanță, care l-a preluat pe micuț și l-a dus la Spitalul Clinic de Copii „Marie Curie”, iar polițiștii Secției 13 au demarat o anchetă. După ce specialiștii au stabilit că viața copilului a fost pusă în pericol, în condițiile în care afară erau numai 4 grade, cazul a fost preluat de Serviciul Omoruri și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Anchetatorii au avansat mai multe ipoteze

Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că anchetatorii au pornit o cursă pentru identificarea persoanei care a abandonat bebelușul și au conturat mai multe ipoteze. Chiar dacă principala pistă este că femeia a mers cu nou născutul în brațe și l-a băgat în sacoșă abia în fața blocului, după ce s-a asigurat că nu o vede nimeni, este posibil ca cel mic să fi fost abandonat de o rudă a mamei sau de către o cunoștință.

În același timp, nu este sigur că femeia este din București, în condițiile în care polițiștii au înregistrat și cazuri în care mame care și-au abandonat copilașii au venit cu trenul în București.

Bebelușul este băiat și părea să fie născut chiar în ziua respectivă sau maxim cu numai câteva zile înainte. Acesta era îmbrăcat, iar în urma investigațiilor medicale a reieșit că, cel mai probabil, mama a născut în condiții improprii și fără asistență de specialitate.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase