Toate meciurile de joi de la Australian Open au fost amânate, după ce angajatul unui hotel a fost depistat cu Covid-19. Sute de jucători și oficiali sunt izolați / Ce se întâmplă cu turneul de tenis

Toate meciurile de joi de la Australian Open au fost amânate, după ce angajatul unui hotel a fost depistat cu Covid-19. Sute de jucători și oficiali sunt izolați / Ce se întâmplă cu turneul de tenis
FOTO: Facebook/Australian Open
Publicat: 03/02/2021, 18:32
Actualizat: 03/02/2021, 18:50

Organizatorii turneului de tenis de la Australian Open au amânat toate meciurile de joi, iar un număr de 500-600 de jucători şi oficiali au fost izolaţi, după ce un angajat al hotelului Grand Hyatt, din districtul central de afaceri din Melbourne, a fost testat pozitiv la Covid-19. În cazul său, există suspiciuni că este vorba despre tulpina britanică a virusului.

Acesta este unul dintre hotelurile în care o parte dintre cei 1.000 de jucători şi oficiali au petrecut perioada de carantină de 14 zile, la sosirea în Australia.

Jocurile de joi, de la cele şase evenimente de încălzire de la Melbourne Park, vor fi afectate de această situaţie, a declarat pentru BBC premierul statului Victoria, Andrew Andrews.

Cele 500-600 de persone izolate sunt considerate a fi „contacte ocazionale” ale bărbatului, în consecinţă „nu este nevoie ca oamenii să fie panicaţi sau alarmaţi”, a mai spus Andrews, care a anunţat că statul Victoria va reveni la unele restricţii, inclusiv măşti care trebuie purtate în interior.

Referindu-se la probabilitatea ca cei izolaţi miercuri să nu poată participa la Australian Open, acesta a precizat: „În acest moment nu există niciun impact asupra turneului propriu-zis”. Aceştia vor fi liberi să revină în competiţie după un test negativ.

Chiar după miezul nopții de joi (ora Australiei), la Melbourne, organizatorii de la Tennis Australia au făcut următorul anunț: „Autoritățile informează că toți cei cazați la Grand Hyatt între 16-29 ianuarie vor trebui să fie testați și izolați până când vor primi un rezultat negativ al testului. Vom conlucra cu toți cei implicați pentru a facilita testarea cât mai repede posibil”…

De asemenea, vor fi suspendate și meciurile din turneele masculine, detalii despre programul zilei de vineri urmând a fi făcute ulterior, informează Mediafax.

Turneul de tenis Australian Open 2021 începe luni, 8 februarie

Întrebat despre turneul Australian Open, Andrews a adăugat: „Avem un caz şi decizia a fost luată: evenimentul va continua săptămâna viitoare”.

Așadar, Australian Open începe luni, 8 februarie, după ce fusese amânat trei săptămâni, pentru a permite jucătorilor să petreacă în izolare cele 14 zile impuse de autorităţile locale.

Australia a impus unele dintre cele mai dure restricţii din lume

Australia a impus unele dintre cele mai dure restricţii din lume, în ultimul an, în încercarea de a suprima coronavirusul, scrie Mediafax.

Luni de controale stricte la frontieră, atât pe plan internaţional, cât şi pe plan intern, au contribuit la limitarea cazurilor Covid-19 la mai puţin de 29.000 şi a deceselor la mai puţin de 1.000.

Un nou simptom asociat infectării cu Covid-19, descoperit în Australia. Despre ce este vorba

Un asistent medical din Australia a identificat un nou simptom care l-a făcut să se gândească la infecția cu noul coronavirus, iar după ce a făcut testul COVID, rezultatul a ieșit pozitiv.

Se știe că febra, tusea, durerile musculare sau problemele respiratorii sunt simptomele asociate cu COVID-19.

Însă, asistentul medical din Australia a dezvoltat un simptom mai puțin obișnuit, care l-a făcut să se gândească la infecția cu Covid-19, și a avut dreptate, potrivit nzherald.com.

„A identificat că are dureri abdominale, care nu sunt considerate în mod normal un simptom de Covid-19, dar a fost inteligent și și-a dat seama că ar putea fi de fapt un simptom. Și-a făcut testul și a ieșit pozitiv”, a declarat Steven Miles, Ministrul Sănătății din Australia.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia