Trump îl dă în judecată pe procurorul general din New York, în încercarea de a bloca o anchetă asupra imperiului său imobiliar

Trump îl dă în judecată pe procurorul general din New York, în încercarea de a bloca o anchetă asupra imperiului său imobiliar
Trump îl dă în judecată pe procurorul general din New York în încercarea de a bloca o anchetă asupra imperiului său imobiliar/ Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 20/12/2021, 18:11
Actualizat: 20/12/2021, 20:32

Donald Trump ar fi lansat un proces împotriva procurorului general al statului New York, Letitia James, în încercarea de a opri o anchetă aflată în desfășurare în ceea ce privește afacerile sale imobiliare.

Fostul președinte american a depus luni acțiunea în instanța federală, potrivit New York Times. În aceasta, el susține că ancheta doamnei James „este ghidată exclusiv de animozitatea politică și de dorința de a hărțui, intimida și de a se răzbuna pe un cetățean privat pe care îl consideră un adversar politic”.

Ancheta civilă se concentrează pe acuzațiile potrivit cărora Donald Trump și asociații săi ar fi supraevaluat și subevaluat în mod deliberat activele sale imobiliare pentru a-și reduce povara fiscală și pentru a obține condiții de împrumut favorabile din partea creditorilor. Procuroarea care a refuzat să candideze pentru funcția de guvernator pentru a se concentra pe slujba sa actuală, a declarat la începutul acestei luni că solicită mărturia personală a lui Trump. A fost emisă o citație pentru cooperarea sa.

Ancheta asupra imperiului imobiliar al lui Trump face parte din mai multe investigații juridice care se mișcă lent și care amenință să complice calea fostului președintelui într-o viitoare campanie pentru Casa Albă, despre care se crede că este luată în considerare în general.

Printre celelalte cazuri se numără un proces de defăimare intentat de scriitoarea E. Jean Carroll, care susține că Trump a violat-o într-un magazin din New York în anii 1990.

Pe frontul financiar, Trump Organization și directorul său financiar, Allen Weisselberg, au fost puși sub acuzare în această vară pentru că au pus în aplicare ceea ce procurorii susțin că a fost „o schemă de fraudare a autorităților fiscale federale din statul New York și din orașul New York” pe parcursul a cel puțin 15 ani.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase