Turiștii, nemulțumiți de prețurile de pe litoralul românesc. Prețul unui șezlong poate ajunge și la 200 de lei: „Sunt amplasate departe de apa”

Turiștii, nemulțumiți de prețurile de pe litoralul românesc. Prețul unui șezlong poate ajunge și la 200 de lei: „Sunt amplasate departe de apa”
Publicat: 05/08/2021, 14:55
Actualizat: 05/08/2021, 15:11

Nemulțumirile în rândul românilor continuă. Prețurile pe litoral au explodat, atât în ceea ce privește sezlongurile, cât și băuturile răcoritoare, apa plata sau o simplă cafea. Deși patronii plajelor stabilesc prețuri extrem de mari pe litoral, calitatea serviciilor lasă de dorit, spun turiștii.

În foarte multe ocazii, aceştia s-au declarat nemulţumiţi de diferenţele uriaşe între preţurile şezlongurilor de pe plajele româneşti şi cele greceşti.

Astfel, pe pagina Forum Grecia, de pe Facebook, acesta constată că în timp ce la Mamaia a dat 75 de lei pe un șezlong, iar în Eforie, 50-60 de lei, în Elafonisi, Grecia, a primit două șezlonguri, dar și o umbrelă, totul la numai 48 de lei.

„Ultimii 3 ani de Grecia în zone diferite, nu am întâlnit decât şezlonguri gratis şi pretenţia să consumi ceva în acea locaţie. Acum sunt în Mangalia şi un șezlong e 30 de lei, dacă nu e lânga apă. 40 lângă apă, şezlonguri mari cu saltea groasă şi umbrelă mare se închiriază doar 4 bucăţi, la 160 lei, iar un baldachin costă 250. Cred că litoralul românesc mă mai vede peste 15-20 de ani sau deloc”, a scris un turist, pe o reţea socială, potrivit Antena 3.

Prețurile cresc odată cu amplasarea sezlongurilor la malul marii.

Iar nemulțumirile sale sunt împărtășite de cei care au ales să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc.

„Sunt scumpe, unde sunt amplasate. Sunt foarte departe de apa… e mult…” a spus un turist.

Citește și: Patronii plajelor sunt obligați să își strângă sezlongurile din Mamaia, după ce au încălcat legea

În weekend prețul unui șezlong la Mamaia poate ajunge la 200 de lei pe zi.

În Grecia, calitatea serviciilor este net superioară, iar preţurile sunt uneori la jumătate, indiferent dacă vorbim de cazare, mâncare sau alte facilităţi, spun turiștii. De altfel, dacă la noi o sticlă de apă poate ajunge și la 12 lei, la greci sunt oferite, adesea, gratis, pe plajă, semnalează românii pe forumuri.

Costurile pentru două șezlonguri și o umbrelă sunt mult mai mari pe litoralul românesc decât în stațiunile din străinătate, spune un turist.

În Creta, spre exemplu, un turist plătește 5-6 euro, preț care include măsuță și umbrela, în timp ce pe o plajă exclusivistă un tuist plătește 12 euro.

„Prețul pentru două șezlonguri, cu măsuță și umbrelă, aici în insula Creta, pleacă de la 5-6 euro pe zi și ajunge la maximum 12 euro pe această plajă exclusivistă, marcată cu steag albastru.”, spune Nicoleta, o turistă care își petrece vacanța în Creta, la fel ca mulți alți români.

Există însă și turiști care nu par speriaţi de preţurile din cea mai scumpă stațiune de pe litoral, Mamaia.

Plajele din Vama Veche se deschid în acest sfârșit de săptămână

Prețurile pentru șezlonguri sunt de 30 de lei în timpul săptămânii și 35 de lei în weekend.

Dacă anul trecut un șezlong costă 25 de lei în timpul săptămânii și 30 de lei în weekend, în acest sezon prețurile vor fi mai mari. Turiștii vor putea, anul acesta, să meargă și cu prosopul pe toate plajele amenajate.

Citește și: Vremea se va schimba radical. Meteorologii anunță zile de caniculă, dar și vijelii

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase