ULUITOR. Focar de Covid după ce angajații unui hotel au făcut sex cu oaspeții aflați în carantină! Autoritățile au deschis o anchetă, iar un oraș întreg este închis în prezent/ Trei milioane de dolari vor cheltui autoritățile australiene pentru investigație

ULUITOR. Focar de Covid după ce angajații unui hotel au făcut sex cu oaspeții aflați în carantină! Autoritățile au deschis o anchetă, iar un oraș întreg este închis în prezent/ Trei milioane de dolari vor cheltui autoritățile australiene pentru investigație
Sfatul unui cadru medical, care a fost infectat cu noul coronavirus: Când oamenii au un simptom, să apeleze la medici din prima clipă
Publicat: 03/07/2020, 10:20
Actualizat: 03/07/2020, 10:21

Autoritățile din statul australian Victoria au demarat o investigație în ceea ce privește un nou focar de coronavirus, după ce angajații unui hotel care găzduia turiști străini în carantină instituționalizată ar fi întreținut relații sexuale cu cei izolați.

Un nou focar de coronavirus ar fi izbucnit în statul Victoria din Australia după ce mai mulți angajați ai unui hotel ar fi întreținut relații sexuale cu cei care se aflau în carantină în unitatea de cazare, relateaza CNN.

Oficialii australieni din statul Victoria au început o investigație în acest sens

Șeful guvernului din Victoria, Daniel Andrews, a anunțat joi, că executivul va furniza 3 milioane de dolari pentru a sprijini această investigație. El a spus că numărul mare de cazuri de la sfârșitul lunii mai și începutul lui iunie ar putea să fie efectul acestor încălcări ale regulilor, de la hotelul respectiv, mai arată sursa citată.

Australia are printre cele mai stricte restricții de intrare în țară

Autoritățile au cerut unui număr de hoteluri din toată țara să găzduiască cetățeni străini pentru perioada de carantină instituționalizată. Australia are printre cele mai stricte restricții de intrare în țară – oricine intră pe teritoriul său trebuie să stea 14 zile în carantină.

Autoritățile spun acum că că angajații hotelului au făcut sex cu oaspeții care se aflau în izolare.

Până la clarificarea situației, Melbourne a fost închis complet pentru călătorii internaționali.

Aplicație pentru telefoanele mobile care să ajute autoritățile să detecteze potențiale noi focare de infecție în țară

Premierul Australiei, Scott Morrison, le-a recomandat în aprilie cetățenilor să descarce o aplicație pentru telefoanele mobile care să ajute autoritățile să detecteze potențiale noi focare de infecție în țară.

Aplicația este folosită de sistemul de localizare al telefonului mobil, motiv pentru care a fost deja criticată de o parte a societății civile, care se teme că ar putea fi folosită de fapt pentru supravegherea cetățenilor, potrivit site-ului agenției de presă Reuters.