Un centru de excelență, nu unul de lux! VITALITAS, locul potrivit pentru bătrâni, dar și pentru cei tineri

Un centru de excelență, nu unul de lux! VITALITAS, locul potrivit pentru bătrâni, dar și pentru cei tineri
Sursă Foto - Qmagazine
Publicat: 17/01/2023, 21:40
Actualizat: 30/01/2023, 15:27

Lângă București, la marginea pădurii Snagov, s-a deschis VITALITAS, un centru în care tinerii sau bătrânii pot rămâne o zi sau chiar o viață, pentru a se trata sau doar pentru a trăi. Iată despre ce e vorba.

Medicul Liviu Harbuz, medic dar și Director General VITALITAS a povestit despre cum vindecă bătrânii de boli sau de singurătate.

Sursă Foto – Qmagazine – Medicul Liviu Harbuz
Sursă Foto – Qmagazine – Medicul Liviu Harbuz

În studiul pentru această investiție au fost alocate mii de ore de documentare, studii statistice de referință și, mai ales, info-trip-uri în țări cu o vastă experiență în această industrie.

„Din 2007, România este țară membră a UE și s-a aliniat la toate standardele europene, dar, din păcate, în domeniul asistenței și îngrijirii persoanelor vârstnice, dependente sau cu boli de memorie, rezidențele s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie și multe dintre ele au devenit „depozite de bătrâni”, a precizat medicul Liviu Harbuz.

Serviciile medicale în Centrul de asistență și îngrijire VITALITAS au fost gândite pentru a asigura longevitatea activă și calitatea vieții rezidenților, într-un mediu de confort raportat la nevoile specifice fiecărui rezident, potrivit Qmagazine.ro.

Sursă Foto – Qmagazine

De asemenea, echipa medicală multidisciplinară este preocupată de statusul sănătății fizice și psihice, cu un obiectiv clar, adică acela de a asigura starea de bine.

Liviu Harbuz a mai precizat și că o rezidență pentru persoane vârstnice, dependente sau cu boli de memorie, nu e doar o simplă clădire luxoasă, ci înseamnă, de fapt, servicii de înaltă calitate, personal calificat și un management specific centrelor de excelență.

VITALITAS nu s-a poziționat ca un centru de lux, ci ca un centru de excelență în asistența și îngrijirea vârstnicilor, cu competențe multiple și cu prețuri pe deplin justificate pentru nivelul de servicii oferite, a mai detaliat directorul general.

„Și recrutarea personalului este, într-adevăr, un proces dificil, continuu și destul de puțin ofertant. Agenții de recrutare a forței de muncă, recrutare de personal nemotivat, din zona concurențială, au fost de acord că există un grad de experiență în această industrie”, a spus Liviu Harbuz.

Totuși, recrutarea atentă a personalului nu este suficientă, definitorie pentru un centru de excelență fiind formarea profesională continuă, adaptată la provocări, la nevoi și profilul rezidenților.

După spusele acestuia, cam asta e una din diferențele dintre un centru de excelență și un simplu cămin de bătrâni.

Având în vedere serviciile de excelență pe care le oferă acest centru, au abordat și piața internațională, mai ales comunitățile de origine română din Germania, Italia sau Spania, folosind presa locală din zonele unde locuiesc cetățeni de origine română pentru a promova misiunea VITALITAS și facilitățile pe care le oferă.

Sursă Foto – Qmagazine

„Nu ne ocupăm doar de trup și minte, ne preocupă să întinerim aceste suflete”

„Timp în care cei care au într-adevăr nevoie de protecție socială sunt marginalizați sau excluși din punct de vedere social. Din păcate, aici se încadrează majoritatea vârstnicilor. Poate o să mă repet, dar noi, aici la VITALITAS, susținem, conservăm și promovăm respectul de sine.

Iar pe cei care nu beneficiază de acest sentiment îi ajutăm să-l recâștige. Pentru activitatea noastră, demnitatea umană este cel mai important obiectiv. Mulți dintre rezidenții noștri descoperă accesul la condiții de viață pe care nici măcar nu le-au sperat”, a mai spus Liviu Harbuz.

„În strategia noastră, am definit înființarea unei fundații care să contribuie semnificativ la dezvoltarea obiectului nostru de activitate, în sensul în care să putem suplimenta lipsa de buget dedicat asistenței și îngrijirii pentru acele persoane care își doresc să beneficieze de serviciile noastre.

În același timp, în completarea activității adresate strict rezidenților noștri, ne-am propus un proiect ambițios numit „Rețeaua de încredere”, care constă în implicarea societății, identificarea și formarea de voluntari specializați în consolidarea relațiilor sociale dintre generații.

Misiunea proiectului este aceea de a oferi servicii persoanelor în vârstă aflate într-o stare vulnerabilă (singuri, cupluri de vârstnici, persoane care au nevoie de sprijin moral și control constant), pentru satisfacerea nevoilor esențiale de trai și pentru a preveni și limita excluziunea și marginalizarea socială”, a mai spus medicul Harbuz.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Săptămâna Mare, perfectă pentru acești nativi. Succes în dragoste, spor la bani
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Astăzi se împlinesc 79 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva...