Un cercetător italian susține că are dovezi privind prăbușirea unui OZN, în 1933, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cine l-ar fi recuperat

Un cercetător italian susține că are dovezi privind prăbușirea unui OZN, în 1933, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cine l-ar fi recuperat
Sursă Foto - caracter ilustrativ: Captură de ecran/Facebook
Publicat: 04/07/2023, 19:25
Actualizat: 04/07/2023, 19:33

Un ofițer de informații american susține că forțele americane din cel de-Al Doilea Război Mondial au recuperat un OZN care s-a prăbușit în Italia,  în 1933, iar un cercetător din această țară spune că ar avea și documentele necesare pentru a dovedi acest lucru, potrivit Daily Mail.

Luna trecută, David Grusch, fost membru al Biroului Național de Recunoaștere, a șocat – efectiv – lumea după ce a dezvăluit că a declarat sub jurământ în fața Congresului și a organismelor de supraveghere guvernamentale, despre un presupus program secret al SUA care a obținut mai multe farfurii zburătoare „non-umane”.

Grusch susține că una dintre aceste nave spațiale extraterestre s-a prăbușit în nordul Italiei, în anul 1933, și ar fi fost ascunsă de dictatorul fascist Benito Mussolini, înainte de a fi capturată de forțele americane, la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial și ulterior trimisă în SUA.

Într-un interviu pentru DailyMail, cercetătorul italian Roberto Pinotti a oferit detalii despre presupusul accident al farfuriei zburătoare, care a avut loc cu 14 ani înainte de faimosul incident Roswell, New Mexico. Atunci, în iunie sau iulie 1947 (nu se știe exact), se presupune că s-au recuperat resturi extraterestre, inclusiv cadavre străine, de la un obiect neidentificat care s-a prăbușit în apropiere de Roswell, sediul comitatului Chaves, statul New Mexico, în Statele Unite.

Revenind la Pinotti, care este președintele Centrului Național de Ufologie, el ar fi obținut documente despre care susține că dovedesc accidentul din 13 iunie 1933 și existența unui departament secret înființat de Mussolini, tocmai pentru a studia presupusa farfurie zburătoare.

Cercetarea lui Pinotti a fost întâmpinată cu scepticism în Italia, de când a lansat-o pentru prima dată, în anul 2000, și este încă puțin cunoscută în afara granițelor sale.

„Eu și colegul meu Alfredo Lissoni am început să investigăm povestea prăbușirii OZN-ului din 1933 în Lombardia, în 1996, când am primit câteva documente secrete originale despre caz”, a declarat el pentru sursa citată.

Documentele au fost trimise prin poștă, în mod anonim, de către o sursă care a susținut că le-a moștenit de la un membru al familiei care a lucrat la presupusul program OZN al lui Mussolini.

Acestea includ două telegrame din iunie 1933, în limba italiană, una cerând „tăcere absolută” asupra unei „presupuse aterizări pe teritoriul național a unor aeronave necunoscute”.

Un alt document, datat 13 iunie 1933, amenință cu „arestarea imediată” și „pedepse maxime” pentru orice jurnalist care raportează știri despre o „aeronavă de natură și origine necunoscută”.

„Se ordonă reformarea imediată a oricăror piste din ziarele care poartă știrile menționate”, se arată în a doua telegramă.

Ambii afirmă că ambele sunt din „ordinul personal” al lui Mussolini, scrie Adevărul.

Pinotti spune că în 1933, o navă asemănătoare unui clopot, de aproximativ zece metri, a fost recuperată în Magenta, nordul Italiei.

„Ea a fost păstrată de guvernul lui Mussolini, până în 1944, când a fost recuperată de agenți ai Biroului pentru Servicii Strategice (OSS, o fostă agenție americană de informații)”, a declarat el, luna trecută, pentru ziarul francez Le Parisien.

Afirmații controversate, pe baza acestui subiect

Evident, cum se întâmplă în asemenea cazuri, au apărut și controverse. Scepticii spun că hârtia și cerneala de epocă din acea vreme ar fi putut fi folosite pentru a falsifica hârtiile și că acestea nu poartă numere de protocol sau ștampile oficiale care ar ajuta la verificarea lor ca documente guvernamentale reale, părând să fie mai mult niște note personale.

Chiar și alți cercetători italieni în domeniul OZN-urilor au contestat această poveste a colegului lor.

„Din punct de vedere științific, acestea sunt povești jenante. Orice istoric ar fi încrâncenat să vadă cum cineva pretinde că dovedește un lucru sau altul”, a explicat – pentru Vice News Italia – Giuseppe Stilo, membru al Centrului Italian pentru Studii OZN.

La rândul său, istoricul britanic Graeme Rendall, autor al unor cărți despre observarea OZN-urilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, a declarat pentru Daily Mail că el crede că dovezile sunt neconcludente.

În schimb, Departamentul Apărării neagă orice recuperare de către SUA a unor rămășite din Italia.

„Până în prezent, nu am descoperit nicio informație verificabilă care să susțină afirmațiile că vreun program privind deținerea sau ingineria inversă a materialelor extraterestre a existat în trecut sau există în prezent”, a declarat purtătoarea de cuvânt a acestei instituții, Susan Gough.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost descoperită o mutație genetică rară, nemaivăzută până acum la oameni