Un medic în vârstă de 28 de ani a pierdut lupta cu Covid-19, infectându-se în urma utilizării măștii sanitare ”săptămâni, dacă nu chiar luni”

Un medic în vârstă de 28 de ani a pierdut lupta cu Covid-19, infectându-se în urma utilizării măștii sanitare ”săptămâni, dacă nu chiar luni”
Publicat: 08/10/2020, 17:25

Un medic în vârstă de 28 de ani care a murit luptându-se cu COVID-19 purta aceeași mască la spitalul din Houston unde a lucrat „săptămâni, dacă nu luni”, când s-a infectat cu boala, a spus familia ei.

Un medic a murit din cauza infectiei cu Covid-19 din cauza  deficitului de echipament

Dr. Adeline Fagan, care era din Siracuza, a început să aibă simptome în timp ce făcea o rotație în iulie, tratând pacienții cu coronavirus la HCA Houston Healthcare West, a raportat Guardian.

Nu este clar cum s-a infectat, dar familia ei crede că  deficitului de echipament a  jucat probabil un rol, transmite The Guardian.

„Adeline avea o mască N95 și avea numele ei scris pe ea”, a declarat sora ei, Maureen Fagan, pentru magazin. „Adeline a purtat același N95 săptămâni și săptămâni, dacă nu luni și luni.”

Se recomandă ca o mască N95 să fie reutilizată de cel mult cinci ori, cu excepția cazului în care un producător spune altceva.

Adeline, care era rezidentă în OB-GYN din anul II, a fost pusă în carantină acasă după ce a testată pozitiv virusul, dar sora ei a îndemnat-o să meargă la spital când a observat că buzele i se înroșesc.

Timp de două săptămâni, spitalul a încercat să-i trateze plămânii deficienți cu oxigen suplimentar, a raportat priza.

Dar a fost în cele din urmă transferată la un alt spital, unde a fost plasată pe o mașină de oxigenare cu membrană extracorporală sau ECMO.

Familia ei a spus că pare să arate îmbunătățiri, dar apoi au primit vestea luna trecută că a suferit o sângerare masivă a creierului și a necesitat o intervenție chirurgicală de urgență.

Ultimele momente

„Am petrecut minutele rămase îmbrățișându-ne, alinându-ne și vorbind cu Adeline”, a scris Brant. „Și apoi lumea s-a oprit …”

Adeline a devenit unul din cei peste 10 tineri lucrători din domeniul sănătății care au murit de virus.

Medicilor li se spune să refolosească singura mască pe care o primesc

În unele țări, inclusiv Japonia și Germania, medicilor li se spune să refolosească singura mască pe care o primesc zilnic din cauza lipsei de aprovizionare.

„Majoritatea locurilor nu sunt pregătite, așa că acum aveți o cascadă de țări care pun aceste interdicții la export”, a declarat Stephen Morrison, directorul Centrului Global pentru Politici de Sănătate de la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale din Washington. „Nu este o soluție pe termen lung. Oricine aruncă interdicții de export nu va rezolva problema modului în care veți obține produsele la timp pentru a satisface aceste nevoi acute. ”

Peter Navarro, un sfătuitor consilier comercial al președintelui Donald Trump, împinge și SUA să adopte o interdicție de export pentru anumite consumabile medicale, cum ar fi măștile de față și să oblige companiile farmaceutice să producă medicamente pe plan intern.

Producătorii trebuie să mărească producția de măști cu încă 40% pentru a satisface cererea, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

În ciuda apelului lui Tedros, Coreea de Sud, Germania și Rusia au anunțat interzicerea exportului de măști și a altor echipamente de protecție la câteva zile. Aceștia se alătură altor țări sau teritorii, inclusiv India, Taiwan, Thailanda și Kazahstan, care au instituit anterior interdicții de export.

Experții în sănătate publică sunt îngrijorați de faptul că, în cazul în care țările mai dezvoltate interzic exporturile de măști și echipamente de protecție, națiunile mai sărace ar putea risca extinderea focarelor, în special în rândul lucrătorilor medicali.

China

Înainte de epidemie, China producea aproximativ jumătate din producția mondială de măști cu o producție zilnică de aproximativ 20 de milioane de unități, potrivit presei de stat Xinhua. De atunci, fabricile au sporit producția de peste cinci ori și apelează la producătorii de automobile pentru a le fabrica. Asta încă nu este suficient.

SUA

În S.U.A., eforturile sporite ale producătorilor de mască 3M Co. și DuPont De Nemours Inc. sunt, de asemenea, sub cerere. DuPont, care realizează măști și costume de protecție pentru corp, purtate de primii respondenți, a declarat că producția a crescut de peste trei ori capacitatea sa obișnuită la nivel mondial. 3M, cel mai mare producător american de aparate de respirat N95, a crescut producția de la izbucnirea din China.

Dependența față de China și de alte câteva țări pentru măști necesită o reconsiderare a lanțurilor de aprovizionare. Asociația Medicală Mondială, care reprezintă medicii, dorește ca guvernele să înființeze fabrici pe piețe importante precum Uniunea Europeană și SUA pentru a asigura aprovizionarea adecvată cu medicamente critice, vaccinuri și alte necesități medicale.

SUA are doar aproximativ 1% din 3,5 miliarde de măști de care are nevoie pentru a combate un focar grav, a declarat secretarul pentru sănătate și servicii umane, Alex Azar. Țara intenționează să cumpere 500 de milioane de măști chirurgicale și respiratoare N95 pentru stocul național.
BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Europa ar putea renunţa la gazul rusesc. Negocieri avansate cu alt stat în caz de...
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
A treia zi de grevă la STB: Angajații și-ar putea pierde locul de muncă. Cei...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Răzvan Dimoftache se plânge că i se dă carne de porc la masă, în penitenciar
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Noua ordine mondială! Cine va domina totul? Va deveni cea mai mare putere a lumii
Doliu în România. Vestea cruntă a lovit la ceas de seară. S-a stins un om...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...