Un medic în vârstă de 28 de ani a pierdut lupta cu Covid-19, infectându-se în urma utilizării măștii sanitare ”săptămâni, dacă nu chiar luni”

Un medic în vârstă de 28 de ani a pierdut lupta cu Covid-19, infectându-se în urma utilizării măștii sanitare ”săptămâni, dacă nu chiar luni”
Publicat: 08/10/2020, 17:25

Un medic în vârstă de 28 de ani care a murit luptându-se cu COVID-19 purta aceeași mască la spitalul din Houston unde a lucrat „săptămâni, dacă nu luni”, când s-a infectat cu boala, a spus familia ei.

Un medic a murit din cauza infectiei cu Covid-19 din cauza  deficitului de echipament

Dr. Adeline Fagan, care era din Siracuza, a început să aibă simptome în timp ce făcea o rotație în iulie, tratând pacienții cu coronavirus la HCA Houston Healthcare West, a raportat Guardian.

Nu este clar cum s-a infectat, dar familia ei crede că  deficitului de echipament a  jucat probabil un rol, transmite The Guardian.

„Adeline avea o mască N95 și avea numele ei scris pe ea”, a declarat sora ei, Maureen Fagan, pentru magazin. „Adeline a purtat același N95 săptămâni și săptămâni, dacă nu luni și luni.”

Se recomandă ca o mască N95 să fie reutilizată de cel mult cinci ori, cu excepția cazului în care un producător spune altceva.

Adeline, care era rezidentă în OB-GYN din anul II, a fost pusă în carantină acasă după ce a testată pozitiv virusul, dar sora ei a îndemnat-o să meargă la spital când a observat că buzele i se înroșesc.

Timp de două săptămâni, spitalul a încercat să-i trateze plămânii deficienți cu oxigen suplimentar, a raportat priza.

Dar a fost în cele din urmă transferată la un alt spital, unde a fost plasată pe o mașină de oxigenare cu membrană extracorporală sau ECMO.

Familia ei a spus că pare să arate îmbunătățiri, dar apoi au primit vestea luna trecută că a suferit o sângerare masivă a creierului și a necesitat o intervenție chirurgicală de urgență.

Ultimele momente

„Am petrecut minutele rămase îmbrățișându-ne, alinându-ne și vorbind cu Adeline”, a scris Brant. „Și apoi lumea s-a oprit …”

Adeline a devenit unul din cei peste 10 tineri lucrători din domeniul sănătății care au murit de virus.

Medicilor li se spune să refolosească singura mască pe care o primesc

În unele țări, inclusiv Japonia și Germania, medicilor li se spune să refolosească singura mască pe care o primesc zilnic din cauza lipsei de aprovizionare.

„Majoritatea locurilor nu sunt pregătite, așa că acum aveți o cascadă de țări care pun aceste interdicții la export”, a declarat Stephen Morrison, directorul Centrului Global pentru Politici de Sănătate de la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale din Washington. „Nu este o soluție pe termen lung. Oricine aruncă interdicții de export nu va rezolva problema modului în care veți obține produsele la timp pentru a satisface aceste nevoi acute. ”

Peter Navarro, un sfătuitor consilier comercial al președintelui Donald Trump, împinge și SUA să adopte o interdicție de export pentru anumite consumabile medicale, cum ar fi măștile de față și să oblige companiile farmaceutice să producă medicamente pe plan intern.

Producătorii trebuie să mărească producția de măști cu încă 40% pentru a satisface cererea, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

În ciuda apelului lui Tedros, Coreea de Sud, Germania și Rusia au anunțat interzicerea exportului de măști și a altor echipamente de protecție la câteva zile. Aceștia se alătură altor țări sau teritorii, inclusiv India, Taiwan, Thailanda și Kazahstan, care au instituit anterior interdicții de export.

Experții în sănătate publică sunt îngrijorați de faptul că, în cazul în care țările mai dezvoltate interzic exporturile de măști și echipamente de protecție, națiunile mai sărace ar putea risca extinderea focarelor, în special în rândul lucrătorilor medicali.

China

Înainte de epidemie, China producea aproximativ jumătate din producția mondială de măști cu o producție zilnică de aproximativ 20 de milioane de unități, potrivit presei de stat Xinhua. De atunci, fabricile au sporit producția de peste cinci ori și apelează la producătorii de automobile pentru a le fabrica. Asta încă nu este suficient.

SUA

În S.U.A., eforturile sporite ale producătorilor de mască 3M Co. și DuPont De Nemours Inc. sunt, de asemenea, sub cerere. DuPont, care realizează măști și costume de protecție pentru corp, purtate de primii respondenți, a declarat că producția a crescut de peste trei ori capacitatea sa obișnuită la nivel mondial. 3M, cel mai mare producător american de aparate de respirat N95, a crescut producția de la izbucnirea din China.

Dependența față de China și de alte câteva țări pentru măști necesită o reconsiderare a lanțurilor de aprovizionare. Asociația Medicală Mondială, care reprezintă medicii, dorește ca guvernele să înființeze fabrici pe piețe importante precum Uniunea Europeană și SUA pentru a asigura aprovizionarea adecvată cu medicamente critice, vaccinuri și alte necesități medicale.

SUA are doar aproximativ 1% din 3,5 miliarde de măști de care are nevoie pentru a combate un focar grav, a declarat secretarul pentru sănătate și servicii umane, Alex Azar. Țara intenționează să cumpere 500 de milioane de măști chirurgicale și respiratoare N95 pentru stocul național.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Decizie ireală în dosarul lui Vlad Pascu. Părinții victimelor sunt revoltați după ce au aflat...
FOTO. Și-a filmat și pozat iubita în ipostaze intime! A primit interzis la națională
VIDEO Dubla sinucidere din Hunedoara. Drama tatălui care a încercat să-și salveze fiica, dar a...
Tânără de 28 de ani moartă după ce și-a mărit buzele: L-am implorat pe doctor...
Tatăl uneia dintre fetele care s-au sinucis în Uricani nu a mai aşteptat salvatorii şi...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
Cine este bărbatul al cărui braț a fost găsit în Dragoslavele? Antebrațul acestuia a fost...
„Am avut sentimentul că trec prin iad” Daciana Sârbu, despre divorțul de Victor Ponta. Când...
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
David Popovici a cucerit-o pe Zsuzsanna Jakabos, cea mai frumoasă înotătoare a Ungariei
Mai mulți ROMÂNI au intrat în CARTEA RECORDURILOR după ce au descoperit...
RUSIA sperie OMENIREA! Sunt gata de Al Treilea Război Mondial!
Meserii evitate de tineri, plătite chiar și cu 5.000 de euro lunar
O tânără și-a pus unghii cu gel, dar în câteva zile a făcut o descoperire...
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...