Un nou scandal cu îmbrânceli și țipete la alegerile PNL Timișoara. Au fost chemate forțele de ordine

Un nou scandal cu îmbrânceli și țipete la alegerile PNL Timișoara. Au fost chemate forțele de ordine
Publicat: 31/07/2021, 13:06
Actualizat: 31/07/2021, 14:20

Scandal la conferința municipală a PNL Timișoara. Zeci de liberali nu au fost lăsați să intre în sala în care au fost organizate alegerile au forțat intrarea. Forțele de ordine au fost mobilizate în număr mare la intrarea în sală. 

Organizarea alegerilor de sâmbătă s-a lăsat cu îmbrânceli, tipete  și suspendarea votului. Scandalul a pornit în momentul în care s-a aflat că regula pentru acces este aceea că participanții la conferința de alegeri să fie înregistrați și să primească o brațară pentru a putea să voteze.

Sunt două tabere la PNL: cea a lui Raul Ambruș si Claudiu Chira și cea a lui Cosmin Tabără, cel din urma susținut de conducerea interimară a PNL Timiș.

Update – Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a fost acuzat de deputatul PNL Claudiu Martin Chira, într-o intervenție telefonică la Antena 3,  că a tăiat de pe convocator 320 de membrii PNL care nu ar fi votat cu el. Nica a susținut însă că aceștia nu ar fi avut domiciliul în Timișoara. Deputatul Chira l-a acuzat pe Nica de ”fraudarea alegerilor”.

Claudiu Chira: „Peste 300 de colegi nu figurează pe convocator, făcut discreționar de conducerea organizației. Nu au primit brățara galbenă, care nu există nicăieri în statutul PNL. Sala de vot este supravegheată doar de dânșii, cu firme de pază, ceva interlopi (…) Este un simulacru de alegeri. Vor prezenta ce rezultat vor dânșii, noi nu avem pe nimeni în comisia de numărare a voturilor!”

Alin Nica: „Toți membrii cu drept cu drept de vot au fost puși pe convocator (…) Avem baza de date de la Secretariatul General București și toți membrii care îndeplinesc condițiile statutare și sunt pe acea listă au avut drept de vot și au fost puși pe convocator.  (…) Domnul Chira mă întrerupe așa cum a făcut și în sală, în stil golănesc, când mi-a luat microfonul din mână (…) Trebuie să mă întorc la organizarea alegerilor.”

Citește și: Scandalul de la PNL Timiș continuă. Un deputat acuză că nu a mai putut intra în sediu după ce yala a fost schimbată

Împărţirea brăţărilor e supervizată de oameni din echipa strânsă în jurul lui Raul Ambruş, susținător al lui Ludovic Orban.

17 candidaţi s-au înscris pentru funcţia de preşedinte, scrie Opinia Timisoarei.

La conferința de sâmbătă, Ambruș – consilier local tot din toamna lui 2020 și fiul lui Ioan Ambruș – a dat gardurile la o parte și a intrat în sală, împreună cu mai mulți susținători și chiar a urcat și pe scenă.

„Avem un total de 320 de membri care ne-au fost scoși de pe convocator, cu buletin de Timișoara, colegi de-ai noștri, cu cotizația plătită la zi. (…) Să vă fie rușine pentru ceea ce ați făcut, alegerile astea sunt o mascaradă și nu trebuie să aibă loc. Pentru că nu pot fi valide, nu pot fi decise doar de cine vreți voi să voteze. Alegerile nu pot fi statutare (…), vă rog să nu luați parte la această mascaradă”, a spus Raul Ambruș

Tensiunile s-au intensificat după ce, cu doar câteva ore înainte de noua rundă de alegeri a conducerii filialei Timișoara, un comunicat de presă al conducerii interimare, aflată de partea lui Florin Cîțu, a anunțat că Raul Ambruș – susținut de Ludovic Orban – nu va mai putea participa la confruntare.

Argumentul a fost că în Comisia de Onoare și Arbitraj a PNL Timiș s-a stabilit că Ambruș ar fi fost ”suspendat corect și statutar”.

Printre cei care îşi anunţaseră candidatura pentru această sâmbătă, se numărau şi cei doi rivali de la alegerile din 3 iulie, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără. Vineri seară, însă, candidatura lui Ambruş a fost invalidată de Comisia de Arbitraj a partidului.

15 candidaţi înscrişi pentru funcţia de preşedinte al PNL Timişoara şi-au retras candidaturile, rămânând în cursă doar doi: viceprimarul municipiului Timişoara Cosmin Tabără şi deputatul Claudiu Chira, anunță News.ro.

Scandalul de la Timișoara a început în 3 iulie

Prima conferință de alegere a conducerii PNL Timișoara, din 3 iulie, a fost suspendată după ce susținătorii lui Ambruș au acuzat că au fost scoși de pe liste. Alegerile de la începutul lunii au fost câștigate de Raul Ambruș, susținător al lui Ludovic Orban, dar au fost declarate nestatutare și au fost anulate.

Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce...
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
FOTO. Otniela, de la `Bravo, ai stil`, în costum de baie! Apariție răvășitoare
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Ce i-a mărturisit Sofia mamei sale! Bianca Drăgușanu a amuțit: „Mi-a zis că s-a îndrăgostit,...
Cum a ratat Simona Halep 160.000.000 de euro! Dezvăluirea uluitoare făcută de Ion Țiriac
Cum cureți fierul de călcat cu un truc genial. Durează doar trei minute, toate gospodinele...
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Efectul Brexit: Benzinăriile din Marea Britanie au rămas fără carburanți. Urmează scene de Mad Max?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Primul județ cu rată de infectare de peste 6 la mie: Va fi aplicată carantina...
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
COMOARA uitată de americani în AFGANISTAN. Este UNICĂ în lume și are o valoare incredibilă
Cât mai costă azi un pachet de țigări Carpați. Doar norocoșii mai au acasă așa...
Horoscop 29 septembrie 2021. Zodia care are parte de o veste neașteptată în carieră
ATENȚIE! CREȘTEREA incidenței vine cu NOI REGULI STRICTE, în municipiul CONSTANȚA
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea extrem de tristă a momentului în România: A MURIT într-un cumplit accident rutier
Tragedie în România. A murit la 18 ani. Se ia în calcul uciderea din culpă
Ce se întâmplă în aceste clipe cu Ion Iliescu? Se știe doar că medicii îl...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...