UNITATEA DE PRIMIRI URGENȚE de la Suceava a fost redeschisă

Redactor:
Gândul
UNITATEA DE PRIMIRI URGENȚE de la Suceava a fost redeschisă
Unitatea de Primiri Urgențe de la Suceava a fost redeschisă

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava a fost redeschisă. Pacienții care vor avea nevoie de îngrijiri suplimentare vor fi transferați către spitale din Rădăuți și Fălticeni.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava și-a reluat activitatea joi seara, a declarat Lucian Indrei, coordonator pentru gestionarea COVID al regiunii Nord Est.

„Unitatea de Primiri Urgențe a fost deschisă după curățenie și dezinfecție, cu personal suport de la Iași și de la celelalte spitale din județul Suceava, medici de la Iași în principal și personal medical din județul Suceava. În acest moment, spitale suport pentru Spitalul Județean Suceava sunt cele de la Rădăuți și Fălticeni pentru cazurile non COVID”, a spus Lucian Indrei.

Spitalul va fi redeschis după curățenie și după ce va putea fi asigurat personalul minim.

„În secția de boli infecțioase de la Suceava erau internați aproape 280 de pacienți, dar situația se schimbă permanent. Sunt cazuri confirmate, sunt contacți direcți ai cazurilor confirmate din rândul personalului sanitar care prezintă simptome. Au fost recoltate probe și au fost trimise la Iași pentru testare”, a afirmat Lucian Indrei.

Ultimele informații arătau că 100 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava sunt infectate cu noul coronavirus.

Ministerul Sănătăţii a decis închiderea spitalului timp de 48 de ore pentru dezinfecţie, iar 124 de pacienţi care erau internaţi au fost duși în alte spitale.

Inchide