Vicepreședintele Comisiei SRI cere ședință CSAT pentru coronavirus: Ne confruntăm deja cu o problema de siguranță națională!

Redactor:
Gilda Popa
Vicepreședintele Comisiei SRI cere ședință CSAT pentru coronavirus: Ne confruntăm deja cu o problema de siguranță națională!

Deputatul Marian Cucșa, vicepreședinte al Comisiei parlamentare de control a activității SRI, a cerut joi, pe pagina sa de socializare, întrunirea CSAT pe problema măsurilor care se impun pentru a evita răspândirea epidemiei de coronavirus în România: Ce măsuri preventive au fost dispuse în punctele de frontieră și în Portul Constanța?

„Solicit întrunirea CSAT pentru că ne confruntăm deja cu o problema de siguranță națională! Un român de pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia are coronavirus. Dacă până acum citeam despre cetățeni străini care se confruntă cu această problema, iată că, din păcate, avem prima confirmare în cazul unui roman”, scrie Cucșa pe contul său de Facebook.

Deputatul adaugă că nu intenționează să creeze panică, dar este un subiect care necesită mai multă atenție din partea guvernului Ludovic Orban.

Chiar acum, in direct prin telefon, pe #antena3!

Publicată de Marian Cucsa pe Joi, 13 februarie 2020

„Ca cetățean al României simt nevoia să știu că au fost luate toate măsurile preventive în acest caz. Mai ales că virusul a ajuns la nici 1500 de kilometri de noi. Așa că nu pot să nu mă întreb:

  1. Ce șanse are un astfel de pacient în spitalele din România?
  2.  Câte locuri care să întrunească toate condițiile există în unitățile sanitare din țară?
  3. Cum pot fi izolați acești pacienți, în condițiile în care spitalele „colcăie” de infecții nosocomiale. Secțiile de Terapie Intensivă sunt arhipline iar regulile elementare de igienă nu sunt respectate, în multe unități sanitare din țară. Pacientul se internează cu o problema și iese cu trei.
  4. Imunitatea pacienților cu Coronavirus este foarte scăzută, cum îi protejați?
  5. Ce măsuri preventive au fost dispuse în punctele de frontieră. Și aici nu mă refer doar la aeroportul Otopeni. Există și frontiere terestre
  6. Ce măsuri preventive au fost dispuse în portul Constanța?
  7. Ce vedem de câteva luni, în acțiunile Guvernului, pe acest subiect? Doar bâlbâieli, lipsa de coordonare în acțiunile instituțiilor ce sunt abilitate pe această problematica. Cred că și rolul CSAT ar trebui să fie foarte activ, în aceste momente, pentru a avea coerentă în adoptarea celor mai bune măsuri pentru populație și protejarea oamenilor”, a adăugat Cucșa.

‼️Solicit intrunirea CSAT pentru ca ne confruntam deja cu o problema de siguranta nationala! Un roman de pe nava de…

Publicată de Marian Cucsa pe Joi, 13 februarie 2020

Inchide