VIDEO EXCLUSIV. „Creierul” măcelului de la Chiajna, Costi Litrașu, s-a predat cu puțin timp în urmă/ Liderul interlop, declarații live: „Vă pup pe toți. Sunt aproape de IGP. Am venit să mă predau”

Publicat: 07/09/2020, 22:53
Actualizat: 07/09/2020, 23:06

Liderul interlop Costel Constantin Raiciu, zis Costi Litrașu, cel care a coordonat masacrul de la Chiajna în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, în urma căruia doi rivali au fost grav răniți după ce au fost atacați cu săbii, cuțite, dar și cu o armă de foc, s-a predat luni seară Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române. Surse apropiate anchetei au declarat pentru GÂNDUL.RO că acesta și-ar fi negociat predarea cu polițiștii care îl căutau, după ce a fost acuzat de tentativă de omor.

Costi Litrașu își anunță predarea: Vă pup pe toți. Sunt aproape de IGP. Am venit să mă predau. Să se facă dreptate!

„Vă pup pe toți. Sunt aproape de IGP. Am venit să mă predau. Să se facă dreptate în dosarul ăsta. S-a dus mincinoșii ăștia să vorbească ce-au vrut și ce n-au vrut. Ăștia sunt și bărbați, și prăduitori, mi-e și scârbă să le mai dau numele. Și vă mulțumesc la toți prietenii mei care ați fost lângă mine. Vă pup și aveți grijă de voi. Asta-i viața. Viața merge înainte și sper să mi se facă dreptate”, a spus Costi Litrașu într-un live video postat pe Facebook.

Cunoscut drept unul dintre cei mai violenți interlopi din Ilfov , Costi Litrașu din Chiajna era dat în urmărire generală după ce în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, pe 23 iulie, ajutat de mai multe persoane, a blocat în trafic un autoturism în care se afla rivalul său Liviu Iordan care la momentul respectiv era însoțit de un alt bărbat, văr primar al lui Costi Litrașu. În urma incidentelor violente care au urmat, atât Iordan cât și amicul său au fost snopiți în bătaie. După loviturile încasate, Iordan a fost transpotat de urgență la spital unde a fost operat de urgență și unde a rămas în comă indusă, pentru ca inima lui să nu cedeze din cauza durerilor provocate de fracturi.

Polițiștii ilfoveni au deschis, pe numele interlopilor Costel și Sorin Raiciu un dosar pentru tentativă de omor deosebit de grav, însă cei doi apucaseră să fugă și au fost dați în urmărire de anchetatori

Ulterior, polițiștii ilfoveni au deschis, pe numele interlopilor Costel și Sorin Raiciu un dosar pentru tentativă de omor deosebit de grav, însă cei doi apucaseră să fugă și au fost dați în urmărire de anchetatori, care, deși au făcut mai multe percheziții, nu au reușit, deocamdată să dea de urma lor.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru GÂNDUL.RO, că Liviu Iordan ar fost externat la cererea lui, și ar fi părăsit țara pentru a se trata la o clinică din străinătate.

Raiciu a decis să se predea însă a evitat să se prezinte la sediul IPJ Ilfov și a ales să meargă la Inspectoratul General al Poliției (IGPR), să se predea Direcției de Investigații Criminale

Căutat mai bine de o lună, Raiciu a decis să se predea însă a evitat să se prezinte la sediul IPJ Ilfov și a ales să meargă la Inspectoratul Gen al Poliției (IGPR), la Direcția de Investigații Criminale după ce inițial, potrivit unor surse apropiate anchetei, a dat telefon și și-ar fi „negociat ” termenii predării. În drum spre IGPR acesta a făcut un ultim live pe Facebook în care le-a mulțumit celor care i-au fost alături.

Comuna Chiajna a fost zguduită, în seara zilei de 23 iulie, de un scandal deosebit de violent, după ce gruparea condusă de temutul interlop Costel Constantin Raiciu, zis Costeluș Litrașu, sau Mucea, a atacat doi bărbați dintr-o grupare rivală.

Însoțit de aproximativ 30 de oameni, între care și un văr de-al său, Sorin Raiciu, Costeluș a organizat o ambuscadă în urma căreia mașina în care se afla rivalul său, Liviu Iordan, care era însoțit de prietenul său Călin Pană.

După ce au tras în autoturism cu un pistol cu bile, s-au năpustit asupra celor doi cu bâtele. În plus, atacatorii ar fi folosit inclusiv săbii și cuțite. Pană, care este, la rândul său, văr al lui Litrașu a scăpat mai ieftin, în timp ce Iordan, adevărata țintă a bătăușilor, a fost linșat.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...