VIDEO – Scandal și îmbrânceli cu pumnii în Consiliul Municipal din Chișinău. „Poliția, poliția, chemați vă rog poliția!”

VIDEO - Scandal și îmbrânceli cu pumnii în Consiliul Municipal din Chișinău. „Poliția, poliția, chemați vă rog poliția!”
Consilierii PAS și PPDA la sedinta de aprobare a  Planului Urbanistic Zonal. Foto: Ziarul de Gardă/ YouTube
Publicat: 02/04/2021, 23:41
Actualizat: 02/04/2021, 23:41

Scandal și îmbrânceli cu pumnii s-au împărțit în Consiliul Municipal din Chișinău. Aprobarea unui plan urbanistic zonal a generat altercație între consilierii care au început să se bată pe scenă. Proiectul a fost adoptat, deși consilierii se băteau pe scenă.

„Dezbaterea” unui proiect: aprobarea  Planului Urbanistic Zonal pentru terenurile amplasate în perimetrul străzilor Burebista – Sarmizegetusa și Grădina Botanică – a generat tensiuni între consilierii PAS și PPDA, potrivit zdg.md.

Consilierii PAS și PPDA s-au luat la pumni

În apropierea Grădinii Botanice ar urma să fie construite circa 2 mii de apartamente, care potrivit consilierilor PAS, vor crea probleme pentru locuitorii din regiune, din cauza lipsei infrastructurii sociale, a drumurilor și a transportului.

Potrivit consilierilor PAS, ar exista o infrastructură insuficientă în zonă, fapt ce ar duce la crearea ambuteiajelor. Argumentele lor nu au fost ascultate. Drept urmare, consilierii PAS au cerut încheierea ședinței.

Argumentele prezentate nu au fost ascultate nici de secretariatul Consiliului Municipal Chișinău, nici de președintele sedinței, prin urmare scandalul a izbucnit.

Consilierii municipali ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au încercat să blocheze procedura de votare a planului urbanistic, declarând că „proiectul are aviz negativ de la CNA și evidențiază încălcări de procedură, cu riscuri de corupție”.

„Opriți ședința, nu încălcați legislația, eu vă rog frumos”, a declarat unul dintre consilieri.

Consilierii PAS susțin că votarea proiectului „a avut loc contrar legii”, dar și fără ca subiectul să fie supus dezbaterilor în timpul ședinței.

„Poliția, poliția, chemați vă rog poliția”, strigă un alt consilier implicat în altercații.

Deputatul PAS Radu Marian a venit cu o reacție la evenimentele din CMC

Fracțiunea PAS din CMC protestează împotriva votării proiectelor de decizie privind aprobarea PUZ-ului (Planul Urbanistic Zonal) din sectorul Botanica (perimetrul str. Burebista – Sarmisegetusa – Grădina Botanică) și cel cu privire la implementarea Regulamentului Local de Urbanism (RLU), care are aviz negativ de la CNA și evidențiază nenumărate încălcări de procedură, cu riscuri de corupție”.

În cele din urmă, proiectul a fost aprobat cu 31 de voturi, susținut de consilierii Platformei DA, PSRM, PUN și PDM