EVALUARE NAȚIONALĂ. Anunțul ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie: Modalitatea de corectare a lucrărilor va fi diferită față de anul trecut

EVALUARE NAȚIONALĂ. Anunțul ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie: Modalitatea de corectare a lucrărilor va fi diferită față de anul trecut
Publicat: 14/06/2020, 14:37
Actualizat: 15/06/2020, 13:13

Ministerul Educației a organizat, de la ora 14.00, o conferință de presă, despre examenul de Evaluare Națională, care începe luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura română. Potrivit declarației, specificul acestei sesiuni este că se organizează în două etape, pentru ca absolvenții de clasa a VIII-a să aibă șanse egale pentru a participa la Evaluarea Națională. O altă modificare, spre deosevire de anul trecut, lucrările vor merge în alt județ, pentru a fi corectate.

Declarația ministrului Educației și Cercetării:

„Specificul acestei sesiuni de Evaluare Națională este că se organizează în două etape:

Prima etapă începe, mâine, cu proba de Limba și Literatura română, iar cea de-a doua etapă, doar pentru elevii bolnavi, aflați în izolare sau carantină, elevii care au temperatura corporală peste 37,3 grade Celsius, această sesiune va fi organizată într-o nouă etapă, începând cu data de 29 iunie, probă de limba și literatura română. Scopul acestei a doua etapă este de a da șanse egale tuturor copiilor, această etapă specială organizându-se înainte repartiției computerizate, care se va organiza înainte de 10 iulie. Prin urmare, toți copii, absolvenți de clasa a VIII-a au șanse egale pentru a participa la Evaluarea Națională. La această etapă sunt înscriși peste 172.000 de copii. Aceste probe se organizează în peste 4.253 de centre de examene. (…)

Accesul în centrul de examen se va face până la ora 8:30. Fiecare unitate de învățământ a pregătit un grafic, astfel încât să se respecte măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. Prin urmare la poartă fiecărei unități de învățământ va exista un cadru medical care va realiza triajul epidemiologic și va îndruma elevii către sălile de examen împreună cu un cadru didactic din Comisia de Examen.

Pentru elevii care au temperatura corporală peste 37,3 grade Celsius recomand cadrelor medicale să repete succesiv de trei ori acel procedeu de luare a temperaturii și să lase un termen de 2-5 min în procesul în care elevul este supus triajului epiemiologic.

În ceea ce privește siguranță elevilor, menționez că în fiecare centru de examen s-au luat măsuri de prevenire:

  • S-a realizat dezinfecția
  • Unitățile de învățământ au fost dotate cu dezinfectanți
  • Fiecare inspectorat școlar va monitoriza ca în fiecare centru de examen toate măsurile de prevenire să fie îndeplinite
  • Modalitatea de corectare a lucrărilor, spre deosebire de anul trecut, vor merge, pentru a fi evaluate, în alt județ, decât județul din  care face parte elevul, inclusiv pentru municipiul București”, a declarat Monica Anisie, în cursul zilei de astăzi.

Conferință de presă susținută de Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, la sediul ministerului

Conferință de presă susținută de Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, la sediul ministerului.

Publicată de Ministerul Educației și Cercetării-România pe Duminică, 14 iunie 2020

Conform calendarului de examene, luni, elevii de clasa a VIII-a vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, iar miercuri pe cea la Matematică. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba maternă.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00, se vor putea depune contestaţiile.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Anul acesta, elevii din clasele terminale susţin examenele naţionale în condiţii speciale, în contextul pandemiei de coronavirus

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au stabilit, printr-un ordin comun, mai multe măsuri care trebuie respectate în şcoli la examenele naţionale, în contextul prevenirii şi combaterii îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Documentul prevede stabilirea de circuite de intrare şi de ieşire a elevilor, a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, în şcoli, precum şi modul în care realizează igienizarea/ dezinfecţia unităţilor de învăţământ. În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/ unitatea de învăţământ cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 15 – 18 iunie, între orele 8,00 – 16,00, iar pe 19 iunie între orele 8,00 -14,00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii