ALTCEVA cu Adrian Artene. Andrea Filip, despre cum cultivăm un copil până la 7 ani: „Părinții trebuie să transmită mesajul corect”

Publicat: 21/01/2024, 15:50

Podcastul „Altceva cu Adrian Artene” și-a propus săptămâna aceasta să vă prezinte o întâlnire cu adevărat …ALTFEL. Așa că, după o serie întreagă de povești scrise prin cuvinte la microfonul ALTCEVA de oameni politici, actori, artiști sau somități în medicină, gazda emisiunii a considerat că a venit vremea abordării unui domeniu care prinde tot mai multe contur în România: tehnicile de vindecare energetică.

Așadar, sâmbătă, 20 ianuarie, în premieră la „Altceva cu Adrian Artene” a fost invitată Andreea Filip, psiholog, facilitator Sedona Method, Master & Certificat of Science ThetaHealing.

Ea a vorbit despre importanța construirii unei relații între părinți și copii, însă nu o relație oarecare, ci una sănătoasă, bazată pe principii clare.

Astfel, Filip spune că este important ca încă din primii ani ai vieții copiii să înțeleagă foarte clar care este diferența dintre iubirea dintre părinți și copii și o relație romantică.

„După 2 ani, până la 7 ani, apare și factorul de imaginație. Pentru că dacă în primii doi ani creierul copiilor este în starea delta, adică o stare total sugestionabilă dar între ghilimele adormită, ca și adulții în somn profund, de la doi ani la șapte ani suntem în starea teta care este o stare activă, creativă. Este la adulți specifică somnului cu vise, în care realitatea se metamorfozează și de aceea putem vedea o bogăție în imaginația copiilor. Pentru ei, masa aceasta ar putea să fie un castel sau ar putea să fie un, nu știu, un platou pentru skateboard-uri sau habar n-am ce, orice ar putea să-și imagineze. Și atunci nu numai că în continuare ei absorb toată informația, dar o mai și deformează.

Aici, în această perioadă, apar alte problem, pentru că în această perioadă, din punct de vedere psihanalitic, se întâmplă alte fenomene. Sexualitate infantilă face ca copilul să-și dorească, nu știu, băieții să se căsătorească cu mamele. Fetițele se joacă de-a căsătoria cu tații, iar capacitatea părintelui de a gestiona această tranziție spre a muta focusul iubirii spre cineva de vârstă potrivită… Dacă reușește, viața se va desfășura normal și persoana respectivă va crea niște relații echilibrate. Adică, fetița, dacă tăticul nu-i încurajează această fantasmă de tipul «da, tu ești iubita lui tata și da, mă îmbrac ca un prinț ca să fiu prințul tău» și alte chestii de genul acesta, o va gestiona ușor. «Uite, colegul tău de grădiniță este cel care este prințul potrivit pentru tine» sau invers.

Mămica să nu-i spună că «da, ești iubitul meu, ești partenerul meu» sau să-i încurajeze fantasmele. Tot timpul părinții trebuie să se asigure că îi transmit mesajul corect. Pentru că eșecul în a transfera acest obiect, să zicem al iubirii, în locul lui mama și a lui tata să fie cineva de vârstă apropiată, va face ca ulterior să-și găsească mămica sau tăticul și să creeze relații din acelea cu 20-30 de ani diferență. Nu e nimic în neregulă cu ele, dar sunt un simptom nerezolvat”, spune aceasta.

Cine este Andrea Filip

Psiholog, Facilitator Sedona Method, Master & Certificat of Science ThetaHealing, Andrea Filip, spuneam mai devreme, mizează în activitatea ei pe două metode vindecătoare: Metoda Sedona și ThetaHealing. În cele ce urmează le vom explica pe rând pe cele două:

Metoda Sedona este o tehnică de controlare a emoțiilor, prin acceptarea lor, și apoi renunțarea la ele. Este o metodă simplă și eficientă care poate înlătura depresiile, anxietatea, stresul, dependențele, stările de vinovăție, poate de asemenea ajuta la depășirea pierderilor, mărirea energiei, dobândirea independenței financiare.

ThetaHealing este una dintre cele mai puternice tehnici de vindecare energetică. Este modalitatea de vindecare emoțională, mentală, fizică și spirituală prin care obții sănătate, bunăstare, fericire, liniște și echilibru, în viața ta. Este o tehnică dinamică și specială de meditație, certificată internațional, cu beneficii dovedite clinic, la nivel psihologic și fiziologic, ce poate fi învățată și practicată de absolut oricine este deschis la schimbări pozitive în viața sa.

CONȚINUTUL MARCA „ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE” POATE FI URMĂRIT INTEGRAL PE URMĂTOARELE CANALE:

https://www.youtube.com/c/AltcevacuAdrianArtene

facebook.com/AltcevacuAdrianArtene 

instagram.com/altcevacuadrianartene 

tiktok.com/@altcevacuadrianartene 

Adrian Artene – autor Gândul

‎ ALTCEVA de pe WhatsApp:

https://whatsapp.com/channel/0029VaI1WuI5vKA5T4qiIy0d

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Hal de spital. După ce le-a fost dat alt copil de la maternitate, doctorul le-a...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern