ALTCEVA cu Adrian Artene | Scrisoarea lui Mihai Neșu către Moș Crăciun. Ce își dorește fostul fotbalist de sărbători

Publicat: 24/12/2023, 13:36
Actualizat: 24/12/2023, 19:56

Mihai Neșu este invitatul lui Adrian Artene, într-o ediție specială a podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, care a fost difuzat sâmbătă, 23 decembrie, pe canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”.

Realizatorul podcastului l-a întrebat pe fostul fotbalist, printre altele, despre dorințele sale de acest Crăciun.

„Anul acesta ce i-ai scris Moșului în scrisoare, care e dorința, ce cadou aștepți primești?”, a fost întrebarea lui Adrian Artene.

„E o dorință comună care mi-o doresc și mie și tuturor celor de care sunt înconjurat, în special copiii cu dizabilități. Îmi doresc din suflet aibă cât mai mult șansa la o viață cât mai aproape de normalitate, cât mai independentă și ne rugăm la Dumnezeu putem și noi le oferim sprijinul spre viața asta pe care și-o doresc toți părinții care au copii cu dizabilități. Cam asta ar fi dorința să, nu numai anul ăsta și anul trecut și de când, de 8 ani de zile de când avem centrul actual pentru copii cu dizabilități din Oradea, déjà am depășit 140 de copii care ne-au trecut și ne trec pragul an de an.

Dorința noastră mare, pe care o avem la fiecare Crăciun, tot timpul, nu numai de Crăciun, e să reușim mutăm centrul actual în noul complex de recuperare, le oferim mult mai multe condiții, fie o oază de recuperare și de liniște sufletească și de relaxare aici pentru toți copiii cu dizabilități. Practic, prima clădire cu care am început pe 1 iunie 2021 a fost biserica, iar la vreo două săptămâni după ce am început șantierul a venit Preasfințitul Sofronie, episcopul Oradei și a sfințit piatra de temelie, la propriu, a bisericii și practic și a întregului complex”, a răspuns Mihai Neșu.

Mihai Neșu, invitat la „Altceva cu Adrian Artene”

Mihai Neșu își amintește încă cu drag și recunoștință de perioada în care fotbalul îi era tot. A jucat la Steaua București și la FC Utrecht. A fost fundaș stânga și uneori extremă stânga.

Pe 29 martie 2006 a primit Medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă din partea președintelui României de atunci, Traian Băsescu, pentru că a făcut parte din lotul echipei FC Steaua București care obținuse până la acea dată calificarea în sferturile Cupei UEFA 2005-2006.

În 2008, s-a transferat la echipa olandeză, FC Utrecht unde a jucat titular în toate meciurile din tur din primul sezon și a primit distincția de „cel mai bun fundaș stânga din Eredivisie” în fața unor nume precum Giovanni van Bronckhorst, Sebastian Pocognoli sau Urby Emanuelson. A acumulat opt selecții în echipa națională a României.

În ciuda evoluției sale din cariera sportivă, Mihai Neșu are o altă misiune pe Pământ, iar ea a început pe 10 mai 2011, atunci când paradigma s-a schimbat totalmente și definitiv. În ziua aceea, fotbalistul s-a accidentat grav la un antrenament al echipei sale, FC Utrecht.

În urma coliziunii cu un coleg de echipă, Alje Schut, Neșu a căzut la pământ, incapabil să miște de la gât în jos. Transportat de urgență la spital, Neșu a fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală și a fost operat imediat. În următoarele luni, Neșu a reînceput să vorbească, apoi a început recuperarea medicală și și-a recâștigat parțial controlul asupra brațului drept.

Pe 18 ianuarie 2012, a susținut prima sa conferință de presă de după accident, când a anunțat că va înființa o fundație care să ajute copiii români cu dizabilități. Aceasta este misiunea lui pentru care SE ROAGĂ și SE LUPTĂ în fiecare zi.

Adrian Artene l-a vizitat pe fostul sportiv, actualul Binefăcător, în casa lui de la Oradea, care nu-i este domiciliu, ci existență, și se numește Complexul de Recuperare Sfântul Nectarie, un centru în care copiii cu dezabilități, dar și aparținătorii lor vor putea să beneficieze de servicii medicale de top.

Fundația Mihai Neșu
Poți dona și tu pentru proiectele Fundației Mihai Neșu!

Aici, într-o discuție care s-a prelungit pe parcursul a mai multor ore, s-a „născut” episodul de săptămâna aceasta al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, un episod special de Crăciun, o poveste care ne ajută pe noi, pe fiecare dintre noi, să înțelegem că viața este regină, indiferent de forma ei.

„Există oameni care sunt ALTCEVA! Dar există și locuri care sunt ALTCEVA! Într-un asemenea loc, am filmat, la Oradea, ediția specială a podcastului pe care vi-l propun sâmbăta aceasta, dinaintea Crăciunului! Este un loc al miracolelor. Acolo, într-un campus de recuperare care prinde contur de la o zi la alta, l-am găsit pe Mihai Neșu, omul ALTCEVA pentru care nu există nu se poate! Mulțumiri, Mihai, fiindcă ai acceptat să ne fii gazdă! Urmăriți sâmbătă, 23 decembrie, ora 19.00, pe canalul de Youtube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”, un dialog despre credință și miracole!”, a scris Adrian Artene după întâlnirea cu imensul Mihai Neșu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cine e Iulia, femeia care i-a fost alături lui Mihai Neșu după divorțul de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice