Irina Rimes explică de ce nu poate să scrie poezii în rusă, deși a încercat: „E o limbă foarte grea și complexă” / Care este poetul preferat al artistei

Publicat: 02/07/2022, 18:04
Actualizat: 02/07/2022, 18:18

Cântăreața Irina Rimes este invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastul ALTCEVA, care va fi difuzat sâmbătă, 2 iulie, începând cu ora 19.00. Printre altele, artista vorbește despre poezie și a dezvăluit care este poetul său preferat. Mai mult, ea a recitat, în premieră, versuri de pe noul său album, „Acasă”.

„«S-a dus și toamna asta, cu soarele ei trist /

Cu frunze putrezite, pe asfaltul comunist /

S-a dus și toamna asta, cu tot cu vraja ei /

Cu valuri de tristețe, de pe umerii mei /

S-a dus și toamna asta, ce tare m-a durut /

Cu fruntea doar în față și mintea în trecut /

S-a dus și toamna asta, cu ochi reci și goi /

S-a dus, să nu mai vină aceeași pe la noi.»

„Aceasta este o piesă – «S-a dus», e pe noul album, «Acasă». Nici pe asta nu am putut să o păstrez anonimă, am făcut-o piesă”, a explicat ea.

În cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, artista a dezvăluit că poetul său preferat este Grigore Vieru, fiind și sursa inspirației sale, pentru că opera acestuia îi luminează calea către creație. În schimb, ea a explicat de ce nu scrie poezii în limba rusă.

„În rusă am încercat să scriu, nu am reușit, nu știu de ce. Mai degrabă scriu în franceză, o limbă pe care o stăpânesc mult mai prost decât rusa. Dar nu îmi iese, e o limbă foarte grea limba rusă, foarte complexă. Cred că Grigore Vieru este poetul meu preferat, nu știu dacă e vreo coincidență că citez din el. De la el îmi place foarte mult această frază: «Femeia învinge totul și apoi plânge!». E fix despre mine și e fix despre toate femeile pe care le cunosc eu!”, a declarat Irina Rimes în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.

Artista de peste Prut a devenit celebră după ce a ajuns în finala show-ului de talente “Fabrica de staruri”, din Republica Moldova. Debutul pe piața muzicală din România s-a produs în 2016, cu o piesă care a ocupat primul loc în topurile muzicale româneşti luni în şir.

Piesa „Visele”, care a devenit repede hitul acelui an, a strâns imediat 16 milioane de vizualizări pe YouTube, iar în anul lasării s-a regăsit în Top10 MediaForest.

Urmărește interviul integral cu Irina Rimes, sâmbătă, 2 iulie, de la ora 19, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase