Mihai Neșu a dezvăluit la podcastul „ALTCEVA cu Adrian Artene” ce cadou i-a făcut Gigi Becali. „L-am sunat să-i mulțumesc”

Publicat: 24/12/2023, 14:13
Actualizat: 25/12/2023, 13:02

Mihai Neșu a fost invitatul lui Adrian Artene într-o ediție specială a podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, care a fost difuzată sâmbătă, 23 decembrie, pe canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”.

Cei doi au purtat un dialog deschis, în care au fost abordate mai multe teme.

De-a lungul discuției cu Adrian Artene, Mihai Neșu a vorbit despre Gigi Becali, despre emoția calificării la EURO și faptul că a plâns pentru „naționala” lui Edi Iordănescu.

Bineînțeles, a fost atins și momentul accidentului. Neșu spune că le-a iertat pe toate persoanele care l-au părăsit după momentul mai 2011.

Neșu: „Nu suntem chiar așa în contact”

De asemenea, el a vorbit și despre ajutorul pe care i-l dă permanent fostul coleg, Dries Mertens, care îi trimite anual 20.000 – 30.000 euro. Totodată, a reamintit și de relația pe care încă o are cu patronul formației FC Utrecht, Frans van Seumeren, care îl vizitează foarte des.

„Unul dintre cei care sunt pelerini stăruitori către Muntele Athos este și domnul Gigi Becali. Se mai interesează de stadiul lucrărilor de aici?”, a ținut să-l întrebe pe Mihai Neșu jurnalistul Adrian Artene.

Iată ce i-a răspuns fostul fotbalist:

„Nu suntem chiar așa în contact, el m-a ajutat mai mult acum aproape doi ani. Mi-a făcut un cadou… Mihai, asistentul meu, a fost complice. El a văzut că avem o mașină adaptată, care numai probleme avea și nu prea mă mai ținea și, de frică să nu rămân pe drumuri și să nu mai am cu ce să mă deplasez, a căutat un sponsor ca să-mi cumpere o mașină nouă și așa a ajuns la nea Gigi.

El a sponsorizat cumpărarea acestei mașini.

Atunci am vorbit ultima oară cu dânsul, l-am sunat să-i mulțumesc.

Mi-a zis că oricând, dacă avem nevoie, dacă ne împotmolim cu finanțele aici, la proiectul nostru, să-l contactăm fără ezitare. Dar, Slavă Domnului, am avut foarte mult ajutor din partea oamenilor la acest proiect. Dumnezeu ne-a trimis mereu donații – materiale și bani!”.

Mihai Neșu a auzit chemarea lui Dumnezeu după accidentul din 2011

Mihai Neșu continuă să fie un simbol care, în timp și grație timpului, și-a schimbat menirea, dar și-a păstrat „De ce-ul”.  La un moment dat părea că viața i-a dat Cartonaș Roșu, însă Bichonul (așa cum era el poreclit pe vremea în care făcea spectacol pe terenul de fotbal) a trecut de VAR grație Divinității și astăzi trăiește și onorează MINUNEA vieții.

Mihai Neșu își amintește încă cu drag și recunoștință de perioada în care fotbalul îi era tot. A jucat la Steaua București și la FC Utrecht. A fost fundaș stânga și uneori extremă stânga.

Pe 29 martie 2006 a primit Medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă din partea președintelui României de atunci, Traian Băsescu, pentru că a făcut parte din lotul echipei FC Steaua București care obținuse până la acea dată calificarea în sferturile Cupei UEFA 2005-2006.

În ciuda evoluției sale din cariera sportivă, Mihai Neșu are o altă misiune pe Pământ, iar ea a început pe 10 mai 2011, atunci când paradigma s-a schimbat totalmente și definitiv. În ziua aceea, fotbalistul s-a accidentat grav la un antrenament al echipei sale, FC Utrecht.

În urma coliziunii cu un coleg de echipă, Alje Schut, Neșu a căzut la pământ, incapabil să miște de la gât în jos. Transportat de urgență la spital, Neșu a fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală și a fost operat imediat. În următoarele luni, Neșu a reînceput să vorbească, apoi a început recuperarea medicală și și-a recâștigat parțial controlul asupra brațului drept.

Pe 18 ianuarie 2012, a susținut prima sa conferință de presă de după accident, când a anunțat că va înființa o fundație care să ajute copiii români cu dizabilități. Aceasta este misiunea lui pentru care SE ROAGĂ și SE LUPTĂ în fiecare zi.

„Am trăit pe pielea mea ajutorul miraculos al lui Dumnezeu” – Mihai Neșu

„Altceva cu Adrian Artene”, episod special de Crăciun

Adrian Artene l-a vizitat pe fostul sportiv, actualul Binefăcător, în casa lui de la Oradea, care nu-i este domiciliu, ci existență, și se numește Complexul de Recuperare Sfântul Nectarie, un centru în care copiii cu dezabilități, dar și aparținătorii lor vor putea să beneficieze de servicii medicale de top.

Aici, într-o discuție care s-a prelungit pe parcursul a mai multor ore, s-a „născut” episodul de săptămâna aceasta al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, un episod special de Crăciun, o poveste care ne ajută pe noi, pe fiecare dintre noi, să înțelegem că viața este regină, indiferent de forma ei.

„Există oameni care sunt ALTCEVA! Dar există și locuri care sunt ALTCEVA! Într-un asemenea loc, am filmat, la Oradea, ediția specială a podcastului pe care vi-l propun sâmbăta aceasta, dinaintea Crăciunului! Este un loc al miracolelor. Acolo, într-un campus de recuperare care prinde contur de la o zi la alta, l-am găsit pe Mihai Neșu, omul ALTCEVA pentru care nu există nu se poate! Mulțumiri, Mihai, fiindcă ai acceptat să ne fii gazdă! Urmăriți sâmbătă, 23 decembrie, ora 19.00, pe canalul de Youtube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”, un dialog despre credință și miracole!”, a scris Adrian Artene după întâlnirea cu imensul Mihai Neșu.

Fundația Mihai Neșu
Poți dona și tu pentru proiectele Fundației Mihai Neșu!

Cine dorește SĂ DONEZE 2 EURO pentru FUNDAȚIA ”MIHAI NEȘU”, poate trimite un SMS cu cuvântul ”CRED” la numărul de telefon 8844

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
CUTREMUR în România, chiar în ziua DE FLORII. Ce magnitudine a avut seismul
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Amendă uriașă după o ceartă pe social media