Profesorul Vlad Ciurea, despre semnificația viselor: „Nu putem desface creierul ca pe o carte, să îl citim, să îl punem pe Google” | VIDEO

Publicat: 28/05/2022, 14:21

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit, la podcastul „ALTCEVA, cu Adrian Artene”, despre semnificația viselor.

Specialistul spune că interpretarea acestora este foarte dificilă, deoarece nu există posibilitatea analizării lor la nivel științific.

Potrivit acestuia, visele țin de subconștient, de experiențele noastre anterioare.

„De fapt, ceea ce noi acumulăm în decursul zilei într-un sertăraș în subconștient, cu anume ocazii, aceste lucruri apar.

De exemplu, să zicem că în familie a existat bunicul, tăticul, cine a existat și a făcut o serie de performanțe. Printr-o întâmplare se întâmplă să decedeze și peste un timp, spre exemplu, bunicul meu era din Oituz, mă duc la Oituz, dintr-o dată, când am avut vise din zona respectivă, l-am revăzut, foarte puțin cât mi-am cunoscut bunicul, eram în Oituz, trebuia să fiu în zona respectivă. Deci locurile, gândirea, mâncarea, apa, toate astea mi-au redeșteptat subconștientul și am revăzut imaginile. Subconștientul funcționează.

Noi nu putem desface creierul ca pe o carte, să îl citim, să îl punem pe Google, nu se poate. Și această cultură folclorică este foarte bună. Dacă spune răposatul să îi facem pomană, îi facem pomană. Ce ne costă?”, spune reputatul specialist în cadrul podcastului „ALTCEVA”.

Cine este profesorul Vlad Ciurea

Alexandru Vlad Ciurea este doctor în Științe medicale, Președinte al Societatii de Neurochirurgie, director al Spitalului Bagdasar Arseni vreme de 6 ani, Vicepresedinte al Societatii Mondiale de Neurochirurgie, Membru al Academiei de Științe Medicale. A scris peste 40 de tratate în domeniul Neurochirurgiei și a făcut peste 20.000 de operații pe creier.

Urmărește interviul integral cu Vlad Ciurea, sâmbătă, 28 mai, de la ora 19, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Citește și: VIDEO | Profesorul Vlad Ciurea, despre experiența care l-a marcat după ce a operat un marinar. „Îl bagi în sală, îl deschizi și mă chemi și pe mine să văd”