VIDEO. Gândirea pozitivă și rolul ei tămăduitor asupra omului. Vasile Păun: „Nu este doar o iluzie, ci este un pas în procesul de auto-vindecare”

Publicat: 24/07/2023, 13:34
Actualizat: 24/07/2023, 13:34

Vasile Păun, coach holistic, a vorbit, la podcastul ALTCEVA moderat de Adrian Artene despre gândirea pozitivă și rolul ei tămăduitor asupra omului. „Nu este doar o iluzie, ci este un pas în procesul de auto-vindecare”, spune el.

„Ori de câte ori învinovățești pe cineva pentru ceea ce ți se întâmplă – de la partener, până la guvern, președinte – nu faci decât să eludezi faptul că, de fapt, tu ești responsabil pentru tot ceea ce ți se întâmplă. Ne aparține acea responsabilitate. Când ies din această asumare a propriei responsabilități și am învinovățit pe cineva pentru ceea ce trăiesc, ca stare emoțională, ca situație de viață, am devenit o victimă. Pentru că uit faptul că tot ceea ce mi se întâmplă în exterior este expresia stărilor mele interioare pe care le-am cultivat pas cu pas. Se oglindesc în exterior stările noastre”, a spus Vasile Păun, coach holistic, la podcastul lui Adrian Artne.

Coach-ul holistic a vorbit și despre pașii necesari după ce o persoană conștientizează că vrea să „scape de starea de victimă”.

„Aici intervine ceea ce s-ar putea chema un soi de dublă atenție. Mă uit la faptul că mă afectează ceva, accept faptul că în acest moment ceva este nefuncțional în realitatea mea fizic, emoțional, mental, în relații și, deopotrivă, aleg să văd altceva și mă uit la ceea ce este, accept ceea ce este și iată ăsta este cuvântul magic. Îmi imaginez și ceea ce aleg să văd, ceea ce aleg să experimentez până când ceea ce este nu mai este și ceea ce am ales să văd devine o nouă realitate”, explică specialistul.

„Dacă în 80% din timp tu ai temeri, ai îngrijorări, degeaba, 20% spui rugăciuni”

„Este un mare pas (…) ca simultan cu experiența pe care o am și cu afecțiunea, cu suferința, cu neputința, să mă uit și să-mi imaginez și o realitate pe care doresc să o experimentez. Unii o numesc gândire pozitivă. Și iată că ea nu este doar o iluzie această gândire pozitivă, ci este un pas în procesul acesta de auto-vindecare, de regenerare. (…) Gândirea pozitivă, ca să plecăm de aici, este dincolo de a avea gânduri și cuvinte de o anumită frecvență, că poți să faci diverse cursuri, diverse practici, să ai diverse afirmații, să spui diverse rugăciuni în funcție de credințele pe care le ai și unde ești tu ca ființă.

Dacă în 80% din timp tu ai temeri, ai îngrijorări, degeaba îți faci temele 20%, spui rugăciuni. Contează ce faci în restul timpului și mai ales când nu ești conștient de tine. Momentele acelea de inconștiență în care vine emoția, devii emoție, vine gândul, ai sărit pe gând și te-ai dus cu gândul, ălea sunt cele care impresionează cel mai mult subconștientul și alea produc de fapt realitatea în care trăim și starea pe care o avem. Deci gândirea pozitivă înseamnă o disciplină, o stare de atenție, o minte conștientă, vie, prezentă, capacitate permanentă. Asta se antrenează”, adaugă sursa menționată anterior.

„O minte antrenată e una care se uită simultan și la plăcut și la neplăcut și la neutru și le acceptă”

„Ce bine ar fi să nu ne mai gândim așa mult. Adică tăcerea interioară, căci asta înseamnă o momente de ne-gândire. Este o perioadă de timp. Putem să începem cu 356 de minute în care pur și simplu să dăm atenției niște îndeletniciri noi. De pildă, stau nemișcat. Aleg să stau nemișcat și să observ senzațiile care apar în interiorul meu. Deci în felul ăsta nu mai gândesc și devin un martor. Devin un observator al senzațiilor interioare și unele pot fi plăcute, altele neplăcute. Și pot să constat, de asemenea, că sunt o mulțime de zone în care nu simt nimic, deci neutru. O minte antrenată e una care se uită simultan și la plăcut și la neplăcut și la neutru și le acceptă. Eu sunt doar un martor al dinamicii de senzații interioare care vin și pleacă.

Totul este trecător, totul este într-o dinamică. Dacă rămân cu atenția pe neplăcut, o să sufăr, o să mă încordez, o să mă mișc. (…) Sunt diverse practici prin care poți să cultivi atenția. Capacitatea de a rămâne focalizat pe ceva, pe o senzație, pe un aspect interior, pe ceva exterior. Un timp suficient de rezonabil și această minte conștientă ne ajută pe noi. Este instrumentul vital pentru a ne auto-regenera și a ne crea vizibil preluându-l din invizibil”, a mai spus Vasile Păun.

Cine este Vasile Păun, celebrul antrenor holistic

Unul dintre cei mai cunoscuți antrenori holistici, Vasile Păun, a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA difuzat sâmbătă, 22 iulie.

Vasile Păun este antreprenor holistic și facilitator al potențialului uman nevăzut. După o cariera militară și de intelligence (fost director adjunct al Serviciului Militar de Informații, la Contrainformații), Vasile Păun s-a preocupat, în ultimii 11 ani, să adapteze și să integreze tehnicile de antrenare a minții și a emoțiilor, folosite în trupele speciale, cu cele mai eficiente practici de dezvoltare a conștiinței din diferite ”școli ale misterelor” și curente spirituale.

Antrenează 1:1 și nuclee de antreprenori / lideri, în sporirea vitalității, centrare / echilibru, dezvoltarea intuiției și leadership intuitiv.

Sursa foto: captură video

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă la spital! Detalii de ultimă oră
„Cât de eșuați suntem ca țară?” Oana Roman, reacție nervoasă în mediul online după ultima...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Vanghelie râde de bucătarul Piedone: Peste patru ani o să candideze la Sectorul 2
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Transplanturile de organe pot schimba personalitatea și orientarea sexuală, arată un studiu uluitor