VIDEO | Codul genetic, explicat în detaliu de Vasile Păun: ”Avem o mulțime de memorii vechi, avem o mulțime de umbre în interiorul nostru”

Publicat: 24/07/2023, 12:47
Actualizat: 24/07/2023, 12:49

Unul dintre cei mai cunoscuți antrenori holistici, Vasile Păun, este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA care a fost difuzat sâmbătă, 22 iulie, începând cu ora 19:00.

În cadrul podcastului ”Altceva”, Vasile Păun a vorbit, printre altele, și despre codul genetic, dar și despre ce ar trebui să însemne bucuria, cu adevărat, pentru fiecare individ în parte.

”Ceea ce eu gândesc, se duce în sub conștientul meu și devine ordin pentru toți acești membri ai echipajului, a cărui căpitan, mintea mea conștientă, este. Iată de ce este vital să cultivăm această… o stare de fericire începe prin a dezvolta o astfel de minte vie, o minte proaspătă, o minte lucidă și, de asemenea, prin a evidenția nefericirea care este în noi. Avem o mulțime de tipare, avem o mulțime de memorii vechi, avem o mulțime de umbre în interiorul nostru.

E important să conștientizezi multitudinea de umbre din interior. Și de unde vin aceste umbre? Păi, vin de la străbuni. (dintr-un cod genetic). Codul ăla genetic e sângele nostru. Moștenește diverse dorințe, aspirații, credințe ale părinților, bunicilor și ale întregului arbore ancestral.

Ne place, nu ne place. Noi suntem ultimele frunzulițe din acest copac și în noi există întregul copac”, a spus Vasile Păun.

”Ideea este că este necesar să înțelegem că, de multe ori, copacul ne determină acțiunile și nu noi facem ceea ce considerăm, ci ne trezim că gândim, acționăm în acord, poate cu modelul tatălui, modelul bunicului. Și a venit un timp pentru fiecare dintre noi ca să ne punem în operă propriile noastre intenții și nu aspirațiile, dorințele și visele strămoșilor”, a mai explicat Vasile Păun.

Adrian Artene a precizat că este important să să părăsim starea de victimă, să nu îi învinovățim pe cei dinaintea noastră pentru această moștenire.

”Avem această moștenire cu bune și cu rele, dar avem și libertatea de a schimba lucrurile”, a spus Adrian Artene.

Vasile Păun: ”Bucuria este necesar să devină un efect a unei lumi interioare personale

”În fiecare moment da. Și avem și această capacitate în permanență de a ieși. O altă putere importantă pe care o avem, ca să rămânem, să zic doar la trei pentru această emisiune. Această primă conversație, această putere a neutralității, adică a abilității de a ieși din jocul poziționării în care ne invită societatea mediul, e puterea de a rămâne centrat, e puterea de a rămâne în echilibru.

E puterea de a operaționaliza o învățătură cristică remarcabilă care spune așa:  ”fi în lume și nu aparține ei”. Și, fără să introducem o notă religioasă în această conversație, că acest tip de învățătură se regăsește în toate școlile spirituale ale umanității,care ne îndeamnă de fapt la ce? La nevoia de a menține această linie, în sensul că dacă mă bucur de bucuria cuiva, o să ajung să mă și întristez de tristețea acelei persoane. Pentru că bucuria nu este ceva exterior, nu este o cauză a ceva exterior. Bucuria este necesar să devină un efect a unei lumi interioare personale.

Ori pe asta se bazează tot acest joc al umanității,în care într-un stadion ții cu o echipă și dacă ea pierde, tu te întristezi, dar daca ea câștigă, tu te bucuri. Și sunt două categorii de suporteri întotdeauna: unii veseli și unii triști. Și cei veseli, și cei triști, ei își dau energie acolo. Pentru că și dacă te bucuri de ceva care nu are treabă cu tine și te-ai dus cu atenția în exterior, tu te ionizezi pozitiv, investești atenția și energia și îi hrănești pe cei din exterior cărora le dai atenția asta. La fel dacă te întristezi. Asta e o mare putere. Regăsirea neutralității mentale, emoționale este critică. De ce?”, a mai spus Vasile Păun.

Cine este Vasile Păun

Vasile Păun este antreprenor holistic și facilitator al potențialului uman nevăzut. După o cariera militară și de intelligence (fost director adjunct al Serviciului Militar de Informații, la Contrainformații), Vasile Păun s-a preocupat, în ultimii 11 ani, să adapteze și să integreze tehnicile de antrenare a minții și a emoțiilor, folosite în trupele speciale, cu cele mai eficiente practici de dezvoltare a conștiinței din diferite ”școli ale misterelor” și curente spirituale. Antrenează 1:1 și nuclee de antreprenori / lideri, în sporirea vitalității, centrare / echilibru, dezvoltarea intuiției și leadership intuitiv.

Urmărește podcastul integral cu Vasile Păun doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale