VIDEO | Sorin Gadola dezvăluie „marele secret” al unui stil de viață sănătos la ALTCEVA cu Adrian Artene

Publicat: 06/08/2023, 15:25
Actualizat: 06/08/2023, 17:02

Sorin Gadola, unul dintre iniţiatorii festivalului UNTOLD, și soția acestuia, Diana, au povestit în cadrul podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene, cum au ajuns să adopte un stil de viață sănătos și ce presupune regimul pe care îl propun.

Sorin Gadola și soția acestuia, Diana, invitații lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA difuzat sâmbătă, 5 august, au vorbit despre stilul de viață asumat și promovat pe conturile sociale foarte populare.

Sorin este fiul omului de afaceri Ştefan Gadola – președintele Energobit, una dintre cele mai importante companii românești din domeniul energiei – cunoscut până nu demult în calitate de co-fondator al Festivalului „Untold” de la Cluj-Napoca. Sorin Gadola, cunoscut pentru viața sa tumultoasă, a decis să se schimbe total în momentul în care a primit un diagnostic crunt din partea medicilor.

„Am fost mințit toată viața mea”

Schimbarea a venit odată cu intrarea Dianei în viața sa, apoi prin întoarcerea la credință și adoptarea unui stil de viață sănătos. După ce a căutat soluții la doctori din toată Europa timp de aproape 10 ani, Sorin a deschis, alături de Diana, un centru de sănătate și medicină integrativă care practică medicina bioelectromagnetică și biofizică și se bucură acum de a doua șansă la viață.

Stilul de viață sănătos promovat de cei doi include atât o dietă, cât și o schimbare de atitudine mentală și credință.

„Eu am văzut foarte clar că am fost mințit toată viața mea. Deci, 10 ani când am fost la doctori, băi, nu, nu mi-a zis nimic despre nutriție. Am fost la un moment dat la un doctor nutriționist în Milano, foarte scump. Mi-a zis așa: Cred că ai intoleranță la gluten, ia altfel de cereale fără gluten, în continuare cu lapte. Deci niște mâncăruri procesate, până la urmă, ca să-ți răspund la întrebare. Neglijăm complet mâncarea întreagă, asta de la bunul Dumnezeu, de la natură”, a povestit Sorin Gadola.

„Ăsta este marele secret, în ghilimele: mâncă ce ți-o dat bunul Dumnezeu, că de 50-60 de ani o venit revoluția peste noi și ne-a dat covrigi, și biscuiți, și jeleuri, semiprepate, popcorn, cipsuri, toate mizeriile care – ce au în comun? – uleiuri rafinate, zahăr, aditivi, conservanți, potențiatoare de arome, coloranți. Deci, despre ce vorbim? Mâncăm prafuri, prafuri și atunci normal că în cazul meu trebuie să fac un pas în spate, să mă educ și să văd ce îmi de natura”, a explicat invitatul lui Adrian Artene.

Când a fost foarte bolnav – cu o boală autoimună la colon – nu mai putea mânca lactate, chiar și organice, chiar și de la cioban, nu mai putea mânca chiar multe legume. Trebuie să apelezi la puține legume care îți fac bine, trebuie să-ți cunoști corpul, spun Sorin și Diana.

„Ne și obișnuim cu boala. Ah, așa sunt eu, balonată, asta am crezut 20 de ani, nu era așa. Am multiple intoleranțe alimentare, dar te obișnuiești dacă nu îi dai atenție și nu-l mai auzi la un moment dat, dar, nativ, toți ne dăm seama când ceva ne pică bine sau nu sau dacă ne place bine”, a explicat Diana.

Cei doi au vorbit și de programul educațional pe care îl promovează. „Noi nu interzicem zahărul. Deci nu mergem pe atitudinea asta. Zahărul l-am văzut ca un mare inamic, acum mi-e aliat. Deci cafeaua o beau fără zahăr, deserturi când, cum rar, produse procesate, nu. Marele inamic, într-adevăr, mi-s produsele procesate că ălea îmi bulversează toate simțurile. Produse procesate înseamnă tot ce-s ambalate și procesate, tot ce nu-i întreg. Adică fructe, legume-s întregi, cărnurile-s întregi, lactatele-s întregi, ouăle-s întregi, toate produsele care imită mâncarea și-s procesate și-au atâtea ingrediente sunt rafinate, n-au nutrienți, sunt îs niște produse false”, a explicat Sorin Godola.

„În momentul când te separi de produse procesate, stai aproape de produsele întregi, pe care ți le dă natura, în momentul când faci o pauză, numai de două săptămâni trebuie, și introduci produsele procesate, ce simți? Simți vopseaua, apropo de coloranți, că nu-i ceva – sunt coloranți, sunt ok – Nu, băi nene, e vopsea chimică 100%”, a conchis Sorin Godola.

Urmărește podcastul integral cu soții Gadola doar pe canalul de YouTube ALTCEVA cu Adrian Artene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...