VIDEO | Vasile Dîncu: „Comasarea alegerilor nu are unanimitate. Cred că alegerile vor rămâne separate”

Publicat: 18/01/2023, 14:47

Vasile Dîncu, senator și fost ministru al Apărării Naționale, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit, printre altele, despre posibilitatea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare în 2024. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Comasarea alegerilor nu are unanimitate. Ar exista un avantaj aici, că observăm diferența privind voturile pe care primarii le iau și cele ale parlamentarilor”, a declarat Vasile Dîncu.

Acesta consideră că alegerile din 2024 vor rămâne separate. „Este o chestiune care ține de Curtea Constituțională, dar și indicațiile comisiei de la Veneția. Alegerile care se pun în același timp se influențează unele pe altele, iar problematica locală dispare în fața uneia generale politice.”

„Sper ca din partea PSD să avem o surpriză plăcută la alegerile prezidențiale.

Dacă ar fi după mine nu aș lansa candidatul cu aproape doi ani înainte. Devine o țintă pentru toată lumea. Ar trebui să fie anunțat la sfârșitul acestui an, prin toamnă”, a adăugat fostul ministru al Apărării Naționale.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase