VIDEO Viceprimarul Capitalei: „Desființăm parcările din jurul Primăriei Capitalei și le transformăm în parcări publice cu plată”

Publicat: 11/08/2022, 22:19

De vineri se vor desființa parcările special amenajate de la Primăria Capitalei și vor fi date înspre folosință tuturor cetățenilor contra cost, spune viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, într-o intervenție telefonică la emisiunea lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Am gândit începem această campanie de a scoate mașinile pe trotuare și de a le pune în parcările special amenajate pentru a oferi trotuarul înapoi cetățenilor și s-o începem de la noi de acasă.

Mâine va fi în premieră, desființăm parcările din jurul Primăriei Capitalei, care sunt acele parte parcări faimoase cu garduri de metal și le vom transforma în parcări publice pentru cetățenii care ani de zile vin la Primăria Capitalei și n-au loc unde parcheze, meargă la Registratură, n-au unde parcheze, să-și rezolve o treabă, depună un aviz la Primăria Capitalei”, a declarat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Viceprimarul a declarat că acele parcări de la Primăria Capitalei vor fi cu plată pentru toți cetățenii.

Nicușor Dan a declarat că municipalitatea a delimitat 10 mii de locuri de parcare cu plată. ”Pe acelea în sfârșit vom percepe taxe. Pe timp de noapte nu plătiți nimic”, a mai spus primarul.

De la 15 august, în București intră în vigoare o schimbare majoră privind parcarea pe locurile publice (mai puțin parcările de reședință) gestionate de Primăria Capitalei, potrivit unei hotărâri din 2019 a Consiliului General. Capitala este împărțită în trei zone, iar șoferii vor putea parca doar pe locurile special amenajate, cu plată, potrivit Companiei Municipale Parking București, firma primăriei care gestionează locurile de parcare. Șoferii din București care nu-şi vor plăti parcarea se vor alege cu o amendă de 200 de lei /zi și cu imobilizarea autovehiculului prin blocarea roții sau a parbrizului.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase