Campania s-a mutat pe Facebook. Cuvioasa Firea și premoniția taximetristului

Publicat: 15/05/2016, 14:52

Nicușor Dan, candidatul USB la Primăria Capitalei, a ales să își facă reclamă electorală de pe bancheta din spate a unui taxi. Într-un clip video postat pe Facebook, candidatul este promovat de șoferul de taxi, care susține că are niște premoniții și garantează că acesta va primi cele mai multe voturi la scrutinul din 5 iunie.

„Facem un pariu, deci eu vă garantez, dacă nu ieșiți primarul general al Bucureștiului…Eu am așa niște premoniții. De multe ori mi-e și frică să mă gândesc. Eu v-am admirat de prima dată când v-am văzut într-un tablou, panou din ăsta electoral. Și mi-a plăcut, că prima oară îți place chipul…”, comentează șoferul de taxi.

„Domnul taximetrist are premoniții, eu am încredere că bucureștenii vor ieși la vot pe 5 iunie. Sondajele arată că sunt singurul candidat real în lupta cu PSD-ul. Nu avem voie să ratăm această șansă”, comentează Nicușor Dan.

Ideea lui Nicușor Dan de a-și face reclamă electorală din taxi a fost însă ironizată de liberali. După ce candidatul USB a lansat o invitație la dezbatere pe proiectele din București contracandidaților de la PNL și PSD, purtătorul de cuvânt al PNL București, Cezar Preda, i-a transmis că liberalul Cătălin Predoiu va participa doar dacă este un demers serios, „nu doar o vorbă aruncată de pe bancheta din spate a unui taxi”.

Totuși, și candidatul liberal a abandonat „tonul serios” al campaniei. Candidatului PNL la Primăria Capitalei a postat pe Facebook mai multe fotografii cu fiica sa la echitație, în care vorbește despre „respectul” față de animale.

„Una dintre marile mele pasiuni a fost și este echitația. Afecțiunea pentru animale și grija față de ele sunt lucruri pe care le-am transmis copiilor mei. Pe Maria am adus-o prima dată la un centru de echitație cand avea 7 ani. Calul este poate cel mai compatibil animal cu starea omului și creează o relație specială cu partenerul lui. Animalele, la fel ca și oamenii, trebuie respectate și protejate” a scris Predoiu pe Facebook.

Sursa foto: Facebook, Cătălin Predoiu

De altfel, fiica sa Maria a fost cea care l-a însoțit sâmbătă la o acțiune a partidului în Drumul Taberei, unde a asistat un grup de copii care au plantat platani.

Gabriela Firea, candidatul PSD pentru postul de primar general, și-a anunțat alegătorii pe Facebook că a participat la slujba religioasă.

„Împreuna cu familia și toți credincioșii prezenți la Preacinstitul Brâu al Maicii Domnului. Împreună pentru o lume mai bună și credința în suflet. Îi îndemn pe toți cei care nu au apucat să participe la pelerinajul Brâului Maicii Domnului să ni se alăture. Doamne ajută!”, a scris Firea pe Facebook. Postarea este însoțită de fotografii, în biserica din Voltunari, alături de soțul și candidatul „independent” Florentin Pandele și fiul lor, social-democrata având parul acoperit cu o basma.

Sursa foto: Facebook, Gabriela Firea

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase