Ce aduce nou ediția a XXI-a a festivalului George Enescu

Ce aduce nou ediția a XXI-a a festivalului George Enescu
Publicat: 25/09/2013, 18:17
Actualizat: 29/07/2014, 20:13

Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu” aduce în acest an câteva premiere și evenimente inedite pentru publicul său.

Una dintre cele mai importante noutăți îi vizează pe oamenii foarte activi care, deși iubesc muzica clasică, nu au reușit să-și achiziționeze bilete la spectacole. Ei se pot bucura bucura totuși de magia concertelor, urmărind transmisiunile live în sălile de cinema ale Grand Cinema Digiplex.

Astfel, dacă veți opta să ascultați live London Philharmonic Orchestra, Orchestre de Paris, Rundfunk – Sinfonieorchester Berlin, Orchestra Simfonica Nazionale della Rai, Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, Russian National Orchestra, la Grand Cinema Digiplex, trebuie să știți că biletele sunt mai ieftine decât cele pentru spectacolele din sălile de concerte și pot fi achiziționate online sau de la biroul Concierge din cinematograf, iar ținuta elegantă nu este obligatorie.

Experiența de vizionare a unui spectacol de teatru, operă sau balet într-o sală de cinema reprezintă o formă alternativă de contact cu cultura. Iar aceasta, cu atât mai mult cu cât, datorită tehnologiei de ultimă oră în domeniul proiecțiilor cinematografice, vă veți bucura de detalii pe care cei dintr-o sală de concert nu le observă, prin intermediul prim-planurilor ce surprind gesturile și chipurile muzicienilor.

De asemenea, spectacolele pot fi urmărite pe site-ul www.festivalenescu.ro sau prin intermediul aplicației gratuite pentru smartphone „George Enescu Festival”, ce oferă streaming audio live pentru 90% dintre concertele din cadrul Festivalului.

În plus, aceasta este prima ediție din istoria Festivalului „George Enescu” în care au loc transmisii în direct în spații publice: Cetatea istorică din Alba Iulia și Institutul Francez.

Tot o premieră a fost și ieșirea festivalului din sălile de spectacol deja consacrate – Ateneul Român, Sala Palatului și Opera Națională din București – și pătrunderea în diverse instituții. Este voba despre concertul pe care Pinchas Zukerman, Amanda Forsyth și Angela Cheng l-au susținut la Palatul de Justiție din Capitală.

Evenimentul a fost parte a proiectului Bucureștiul Creativ, de asemenea o premieră pe agenda Festivalului.

Astfel, în perioada 1-28 septembrie, anumite locuri din Capitală devin spații reinventate prin muzică sau arte plastice. În diverse puncte ale orașului, precum Piața Universității, Centrul Vechi sau Grădina Ateneului, sunt expuse lucrări sau obiecte de artă urbană.

Spre exemplu, artista Iulia Năstase, absolventă a Facultății de Arte din București, a împodobit Piața Colțea cu viori de sticlă. O instalație specială, în spiritul Festivalului Enescu.

În proiectul „Bucureștiul creativ” s-a implicat și Biblioteca Centrală Universitară, care propune iubitorilor de lectură proiectul „Strada de C”Arte”. Așadar, în această perioadă, pe strada Boteanu, transformată în zonă pietonală, se desfășoară cel mai mare târg de carte în aer liber din București.

Multe dintre premiere se referă însă și la prezența în România a unor artiști sau orchestre celebre: Rundfunk Sinfonieorchester Berlin – care va prezenta pentru prima oară după 50 de ani în România, integrala Tetralogiei lui Richard Wagner, Pittsburgh Symphony Orchestra, National Philharmonic Of Russia, John Malkovich și Wiener Akademie, Saint Martin in the Fields și Vortice Dance Company.

De asemenea, un eveniment unic în cadrul Festivalului „George Enescu” a fost și „Gurre-Lieder”, spectacol ce i-a adus împreună pe scenă pe actorul Victor Rebengiuc, Corul și Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, dar și pe unii dintre cei mai importanți soliști internaționali ai momentului – Nikolai Schukoff, Violeta Urmana, Janina Baechle, Thomas Meyer. Totul sub bagheta dirijorului francez Betrand de Billy

Ediția din 2013 a Festivalului Internațional „George Enescu” a atins și un nou record în privința vânzărilor de bilete. Pe 15 aprilie, în doar două ore, s-au vândut 20.000 de tichete pe site-ul www.eventim.ro și în rețeaua de magazine Eventim.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta...
Când vine vara în România? Meteorologii au făcut anunțul
Vești bune despre Florin Piersic. Medicii de la Spitalul ”Foișor” au facut anunțul: ”Se alimentează...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Au intrat banii pe carduri. Informația a fost confirmată chiar astăzi, 10 mai
Carmen Grebenișan, vacanță costisitoare după divorț. Vedeta nu s-a abținut de la nimic
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Ce spune Alexandru Rafila despre bacteria nosocomială luată de Florin Piersic de la o branulă
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
O nouă cercetare arată care este secretul satisfacției în relații