Număr record de 20.000 bilete individuale pentru Festivalul Enescu, vândute în doar două ore

Număr record de 20.000 bilete individuale pentru Festivalul Enescu, vândute în doar două ore
Organizatorii Festivalului Internațional "George Enescu", care se desfășoară în perioada 1 - 28 septembrie, au vândut un număr record de 20.000 de bilete individuale în doar două ore de la scoaterea acestora pe piață, luni, potrivit site-ului oficial al evenimentului.
Publicat: 13/09/2013, 15:47
Actualizat: 07/02/2019, 02:45

Organizatorii Festivalului Internațional „George Enescu”, care se desfășoară în perioada 1 – 28 septembrie, au vândut un număr record de 20.000 de bilete individuale în doar două ore de la scoaterea acestora pe piață, luni, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Aproximativ 40.000 de bilete individuale pentru spectacolele din cadrul ediției din 2013 a Festivalului Internațional „George Enescu”, cu prețuri cuprinse între 20 și 80 de lei, au fost puse în vânzare luni, la ora 10.00. Acestea pot fi cumpărate fie de pe internet, de pe site-ul Eventim – www.eventim.ro/ro -, fie din întreaga rețea de magazine Eventim – Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas și Cărturești, precum și de la celelalte puncte Eventim din România. De asemenea, biletele pot fi procurate prin intermediul rețelelor Eventim din țările europene.

Luni, numai online, pe site-ul Eventim, au fost plasate peste 2.500 de comenzi în primele două ore, depășind un număr total de 13.500 de bilete.

„Deși mulți ar crede că astfel de cifre sunt posibile numai pentru meciuri de fotbal sau concerte rock, iată că Festivalul «George Enescu» a bătut toate recordurile privind vânzarea de bilete. 20.000 de bilete în primele două ore de vânzare reprezintă o performanță până acum unică și suntem siguri că până la sfârșitul zilei cifra va crește semnificativ. Chiar dacă Festivalul «George Enescu» nu necesită reconfirmări, ne bucură că acest eveniment emblematic pentru România are resurse suficiente pentru a crește în permanență în calitate și popularitate”, spune directorul Eventim, Valentin Vasiloiu, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Numai în primele 10 minute de la startul vânzării biletelor individuale pentru Festivalul Internațional „George Enescu”, existau deja evenimente sold-out din seriile Recitaluri și Concerte Camerale.

Ediția din 2013 a Festivalului „George Enescu”, desfășurată în perioada 1 – 28 septembrie, are în program peste 150 de evenimente, care se vor desfășura atât în București, cât și în alte orașe din țară – Arad, Bacău, Brașov, Cluj, Iași, Oradea, Sibiu și Timișoara.

Astfel, pe scena festivalului vor urca în acest an unele dintre cele mai importante personalități ale muzicii clasice internaționale. Printre invitați se numără dirijorii Daniel Barenboim și Mariss Jansons, pianiștii Radu Lupu, Murray Perahia, Pinchas Zuckerman, Maxim Vengerov și Evgeny Kissin.

De asemenea, actorul Marcel Iureș va debuta ca narator, alături de Corul și Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, în cantata „Gurre-Lieder”, o producție muzicală fără precedent în cadrul ediției 2013.

Se vor afla pentru prima oară în România, cu ocazia acestei ediții a festivalului, formații și artiști precum orchestra Rundfunk Sinfonieorchester Berlin – care va prezenta Tetralogia lui Wagner, pentru întâia dată la București, în ultimii 50 de ani -, Pittsburgh Symphony Orchestra, National Philharmonic Of Russia, Harmonius Chamber Orchestra – Osaka; Camerata Salzburg, Vortice Dance Company.

Ediția din 2013 a Festivalului Enescu oferă un mix cultural unic, care îl pune în valoare pe compozitorul român George Enescu, alături de compozitori faimoși precum Richard Wagner, Giuseppe Verdi și Benjamin Britten – comemorați în acest an -, Arnold Schoenberg, Gustav Mahler, Ludwig van Beethoven. Creațiile lui George Enescu vor putea fi auzite la București în interpretarea unică a unor artiști și orchestre faimoase, precum Concertgebouw Amsterdam, Staatskapelle Berlin, London Philharmonic, Münchener Philharmoniker, Royal Philharmonic London, Royal Stockholm Philharmonic și Academy Saint Martin in the Fields.

Actorul John Malkovich va fi prezent la Festivalul Enescu cu proiectul „The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer”, pe care îl va prezenta la București.

Totodată, revin pe scena festivalului orchestre faimoase care au mai fost la ediția precedentă, precum Royal Concertgebouw Amsterdam și Staatskapelle Berlin și Academia Santa Cecilia di Roma.

Pe 14 februarie, Guvernul a anunțat printr-un comunicat că ediția de anul acesta a Concursului Internațional „George Enescu”, eveniment care se desfășura în cadrul Festivalului „George Enescu”, a fost decalată pentru aceeași perioadă a anului 2014, din motive financiare, competiția și festivalul urmând să aibă loc alternativ, o dată la doi ani.

Festivalul „George Enescu” a avut deschiderea oficială pe 4 septembrie 1958, la trei ani după moartea lui George Enescu, marcând debutul uneia dintre cele mai importante manifestări muzicale internaționale găzduite de România.

Festivalul „George Enescu” este organizat de Artexim, o instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin ArCuB, în colaborare cu Fundația Art Production.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația