NUMIRE: Noul economist-șef ING Bank România este Valentin Tătaru

NUMIRE: Noul economist-șef ING Bank România este Valentin Tătaru
Publicat: 18/01/2021, 12:33
Actualizat: 18/01/2021, 12:33

Valentin Tătaru a fost numit economist-șef  al grupului ING Bank România, începând cu luna ianuarie a.c., după o carieră de 17 ani în banca olandeză.

Timp de 10 ani a lucrat în cadrul departamentului de trezorerie unde a gestionat lichiditățile băncii și tranzacționarea pe piața monetară interbancară. Din 2018 a fost numit economist în cadrul băncii, în departamentul de cercetare economică și a acoperit analiza macroeconomică a mai multor țări (România, Bulgaria, Serbia, Croația), cu rezultate notabile în privința calității prognozelor.

Clasamentele regionale au plasat în top 3 prognozele sale pe diverși indicatori din aceste țări, între analiștii care acoperă regiunea. De asemenea, calitatea analizei macroeconomice efectuate a făcut ca opiniile sale să fie citate în numeroase canale de media la nivel internațional în această perioadă. Din poziția de economist-șef, Valentin își va continua activitatea de cercetare macroeconomică cu accent pe economia României, dar și a celorlalte țări din regiune deja acoperite.

Valentin Tătaru va continua și va dezvolta tradiția solidă a departamentului de analiză macroeconomică din ING Bank de a reprezenta un etalon de credibilitate și profesionalism pe piața locală și în regiune – Florin Ilie, deputy CEO și Head of Wholesale Banking România.

Valentin Tătaru a absolvit facultatea de Economie Generală din cadrul ASE București, precum și masterul de Studii Economice Europene al aceleiași facultăți. În timpul activității profesionale, a obținut diploma de Certified Treasury Professional de la AFP (Association for Financial Professionals) și ACI Diploma de la Financial Markets Association.