Decizie. Schimbări în conducerea combinatului siderurgic Liberty Galați, pe fondul scandalului de corupție în care este implicat ex-ministrul Costel Alexe

Redactor:
Cezar Amariei
Decizie. Schimbări în conducerea combinatului siderurgic Liberty Galați, pe fondul scandalului de corupție în care este implicat ex-ministrul Costel Alexe

Denise Timns, director de HR al grupului Liberty, va fi noul director executiv al combinatului siderurgic de la Galați iar Monica Middleton, noul director neexecutiv. Miliardarul Sanjeev Gupta, principalul acționar al grupului, a decis înlocuirea lui Bogdan Grecu după ce combinatul gălățean a fost implicat în scandalul mitei cu produse siderurgice de care ar fi beneficiat fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, susține Mediafax.

Denise Timns a fost director global HR pentru Liberty Commodities, din martie 2016 și până la data noii numiri. Diun iulie 2017 a ocupat și postul de director resurse umane al alianţei GFG, din care face parte şi Liberty. Anterior a mai lucrat pentru Impala, Trafigura și British Petroleum.

Monica Middleton, care mai deține funcţii de director neexecutiv în cadrul grupului, va fi noul director neexecutiv al platformei siderurgice din Galați.

„Sunt foarte încântat să le urez bun-venit Denisei şi Monicăi în cadrul Comitetului de Conducere al Liberty Steel. Am lucrat cu Denise mulţi ani, îi urez bun venit în companie Monicăi și mă aştept ca experienţa sa puternică în domeniul comercial și de marketing şi expertiza în stimularea schimbărilor de mediu, sociale şi de guvernanţă să aducă o valoare imensă consiliului director“, a declarat proprietarul combinatului, miliardarul Sanjeev Gupta, citat de Mediafax.

Fostul combinat Sidex, ulterior ArcelorMittal, a fost preluat de miliardarul Sanjeev Gupta la jumătatea lui 2019. Compania a încheiat 2019 cu o cifră de afaceri de 5 mld. de lei şi un profit net de 29 mil. lei, al doilea an de profit pentru combinat, după ce a adunat pierderi de câteva miliarde de lei.

Cu 7.600 de angajați și o capacitate de producție actuală de aproximativ 2 milioane de tone de oțel pe an, Liberty Galați este cel mai mare combinat siderurgic din România. Principalii săi clienți sunt din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producţiei de energie regenerabilă, potrivit reprezentanţilor companiei.

Scandalul de corupție

Pe 7 ianuarie, Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunța că a început urmărirea penală față de Costel Alexe și „o societate comercială cu activitate în siderurgie”.  Ca ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Alexe era acuzat de luare de mită și instigare la delapidare iar compania de dare de mită și delapidare.

Conform procurorilor, în perioada martie – aprilie 2020, fostul demnitar ar fi pretins, „în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, suspect în cauză, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură)”.

Depozitul respectiv este unul dintre cele 68 depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligației asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede.

În total, procurorii susțin că fostul ministru ar fi primit 22 tone de produse siderurgice în valoare de peste 100.000 lei.

„Am încredere în actul de justiţie și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii”, a declarat la acel moment Costel Alexe în replică, prin intermediul unui comunicat de presă.

ŞOC! Soţia marelui campion al României, vedetă pe site-urile pentru adulţi! "Nu sunt 'călugăriţă'. Îmi...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
FOTO. Imaginile pe care Simona Gherghe le credea uitate de timp! Cum se poza în...
Acest PEȘTE îţi distruge sănătatea. Şi tu îl consumi, fără să ştii ce pericol te...
Decizie disperată luată de familia Cătălinei Ponor, după ce tatăl gimnastei ar fi agresat doi...
De ce trebuie să NU mai consumi CIORBĂ: La asta nu te-ai fi asteptat! Ce...
Monica Pop, acuzaţii grave! Cine e de vină pentru răspândirea covid-19. 'CRIMINAL!'
Surse: Guvernul plănuieşte înăsprirea restricţiilor. Circulaţia ar urma să fie limitată în toată ţara de...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Ce avere are ÎPS Teodosie. Deține proprietăți de milioane de euro și are un salariu...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
I-a injectat fiicei sale de doar 8 ani botox, în mod repetat, deși micuța nu...
Câinii care au SALVAT o populație întreagă de la MOARTE! Povestea NEȘTIUTĂ despre cea mai...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
BREAKING: Incendiu la Spitalul din Craiova. Medicii au sărit pe geam pentru a se salva....
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
NOI RESTRICŢII de circulaţie pentru români: Nimeni nu mai iese din casă după această oră
Iulia Vântur, apariție spectaculoasă. Cum arată acum vedeta stabilită în India
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cel mai mare conglomerat american, zdrobit de pandemia de COVID-19. Ce decizie drastică a luat...
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide