Divertisment. Disneyland a anunțat data când redeschide alte două locații. Singura incertitudine rămâne legată de parcul din Paris

Divertisment. Disneyland a anunțat data când redeschide alte două locații. Singura incertitudine rămâne legată de parcul din Paris
Publicat: 18/03/2021, 12:16

Cele două parcuri tematice Disney din California se vor redeschide din 30 aprilie, în vreme ce locația din Paris nu va permite accesul publicului din 2 aprilie, cum se estima până acum. În prezent, pot fi vizitate doar cele din Tokyo și Hong Kong, în condiții speciale.

„Am văzut entuziasmul, dorința ca oamenii să se întoarcă în parcurile noastre din întreaga lume”, a declarat Bob Chapek, director executiv al The Walt Disney Company, pentru CNBC.

„Cred că, pe măsură ce oamenii se vaccinează, devin puțin mai încrezători în faptul că pot călători. Clienții au încredere în compania Disney că face ceea ce trebuie și cu siguranță am dovedit că putem redeschide locații în mod responsabil”, a mai spus acesta.

Și facilitățile din apropierea parcurilor tematice vor fi din nou accesibile. Disney’s Grand Californian Hotel and Spa se va redeschide 29 aprilie, Vacation Club Villa din Grand Californian se va redeschide pe 2 mai, iar Disney’s Paradise Pier Hotel și Disneyland Hotel la o dată ulterioară.

În ultimul an, toate parcurile tematice din California au fost închise, din cauza restricțiilor legate de noul Coronavirus.

California raportează puțin sub 2.900 de noi cazuri Covid-19 pe zi, o scădere de aproape 32% comparativ cu o săptămână în urmă.

Carantina instaurată anul trecut a obligat compania Disney să concedieze zeci de mii de lucrători și a redus o sursă importantă de venituri pentru compania media. Segmentul parcurilor și al produselor de consum reprezenta 26,2 miliarde USD, respectiv 37% din veniturile totale de 69,6 miliarde USD încasate în 2019.

În 2020, veniturile au scăzut la 16,5 miliarde de dolari, sau aproximativ 25% din veniturile totale ale companiei de 65,4 miliarde de dolari.

Tokyo și Hong Kong da, Paris ba

În prezent sunt accesibile publicului cele două parcuri tematice din Asia, respectiv cele din Hong Kong și Tokyo.  În ambele cazuri este verificată temperatura celor care intră în locație iar vizitatorii sunt obligați să poarte măști de protecție și să păstreze distanțarea socială.

Conform unui comunicat de presă, până pe 21 martie în cazul parcului japonez este permis doar accesul unui număr limitat de persoane.

Deși inițial se stabilise data de 2 aprilie pentru redeschiderea Disneyland Paris, conducerea a anunțat amânarea pentru o perioadă nespecificată, în contextul celui de-al treilea val al pandemiei.

„Suntem optimiști că vom redeschide curând și vom reveni cu informații noi cât de curând posibil”, anunță reprezentanții companiei pe pagina de internet.

Disneyland operează cinci parcuri tematice în întreaga lume şi planifică deschiderea a încă două locații, în Dubai şi Shanghai.

Dintre cele cinci parcuri, două sunt în America de Nord, alte două în Asia (în Tokyo şi Hong Kong) și unul în Europa, lângă Paris. Primul parc a fost deschis în California, la Anaheim, în 1955, iar cel mai recent, din 2005, este cel din Hong Kong.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase