CROWFUNDING. SeedBlink se listează pe propria platformă și vizează o finanțare de trei milioane euro. Obiectivul este extinderea în Uniunea Europeană

CROWFUNDING. SeedBlink se listează pe propria platformă și vizează o finanțare de trei milioane euro. Obiectivul este extinderea în Uniunea Europeană
Publicat: 25/05/2021, 16:00
Actualizat: 25/05/2021, 18:08

SeedBlink, platforma românească de investiții în start-up-uri de tehnologie, țintește o finanțare de trei milioane euro într-o rundă de tip Serie A, din care 500.000 euro prin equity crowdinvesting, prin listarea pe propria platformă.

Investitorii pot achiziționa participații, cu 2.500 euro per tichet, în platforma de crowfunding SeedBlink, începând cu 27 mai 2021, ora 10.00. Surse autorizate din cadrul platformei au anunțat că există deja un finanțator principal, un fond de investiții european (VC), care va fi anunțat dupa finalizarea procesului de due dilligence. Acestuia i se vor adăuga și alți investitori instituționali, care și-au anunțat interesul, dar și membri ai  comunității SeedBlink.

Peste 15 milioane euro finanțări prin SeedBlink 

Platforma a fost lansată în decembrie 2019 de foștii bancheri Andrei Dudoiu și Ionuț Pătrăhău. La începutul anului trecut, Radu Georgescu și Carmen Sebe, doi dintre cei mai cunoscuți specialiști în tehnologie din România, s-au alăturat ca parteneri. Echipa a participat la 45% din rundele de finanțare (Pre-Seed și Seed) ale startup-urilor românești în 2020.

SeedBlink a lansat 42 de campanii de finanțare în cele 18 luni de la înființare, ajutând astfel startup-urile să atragă peste 15 milioane euro de la investitori individuali și fonduri de tip VC. Potrivit datelor platformei, rata de succes a campaniilor a fost de 95%, startup-urile din platformă având astfel peste 5.000 de investitori din 15 țări.

“Până la sfârșitul anului viitor ne dorim să listăm minimum 150 startup-uri de tehnologie, să avem 30.000 de investitori individuali în platformă și să depășim venituri de trei milioane euro –  Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO SeedBlink.

Extindere în UE începând din T4 2021

Pentru 2021, managementul SeedBlink și-a propus venituri de peste un milion de euro și are în plan dezvoltarea internațională a platformei, începând cu a doua parte a anului, prin crearea de parteneriate cu principalele hub-uri de tehnologie din Europa.

Intenția declarată de SeedBlink este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme care să îmbine vizibilitatea generată de crowdfunding, flexibilitatea investitorilor de tip angel și structurarea pe care o fac VC-urile.

Vrem ca investitorii individuali din Europa să beneficieze de posibilitatea de a finanța startup-uri tehnologice alături de business angels profesioniști și parteneri de tip venture capital, să creăm o platformă de investiții inovatoare pentru Europa-  Andrei Dudoiu.

Managementul SeedBlink își propune să creeze o pieță secundară, dezvoltarea unei rețele de experți, extinderea modalităților de interacțiune între actorii implicați prin intermediul tehnologiei.

SeedBlink este platforma de investiții în startup-uri de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa din punctul de vedere al sumelor tranzacționate și a numărului de investitori. Compania își propune să democratizeze procesul de investiții prin a îmbina vizibilitatea adusă de crowdsourcing, flexibilitatea business angels și expertiza VC-urilor într-o platformă online. Comunitatea în plină expansiune a SeedBlink se află în centrul succesului platformei, alături de selecția de startupuri din tehnologie fondate de echipe pasionate, cu idei inovatoare, impact social real și potențial de scalare internațională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă