CROWFUNDING. SeedBlink se listează pe propria platformă și vizează o finanțare de trei milioane euro. Obiectivul este extinderea în Uniunea Europeană

CROWFUNDING. SeedBlink se listează pe propria platformă și vizează o finanțare de trei milioane euro. Obiectivul este extinderea în Uniunea Europeană
Publicat: 25/05/2021, 16:00
Actualizat: 25/05/2021, 18:08

SeedBlink, platforma românească de investiții în start-up-uri de tehnologie, țintește o finanțare de trei milioane euro într-o rundă de tip Serie A, din care 500.000 euro prin equity crowdinvesting, prin listarea pe propria platformă.

Investitorii pot achiziționa participații, cu 2.500 euro per tichet, în platforma de crowfunding SeedBlink, începând cu 27 mai 2021, ora 10.00. Surse autorizate din cadrul platformei au anunțat că există deja un finanțator principal, un fond de investiții european (VC), care va fi anunțat dupa finalizarea procesului de due dilligence. Acestuia i se vor adăuga și alți investitori instituționali, care și-au anunțat interesul, dar și membri ai  comunității SeedBlink.

Peste 15 milioane euro finanțări prin SeedBlink 

Platforma a fost lansată în decembrie 2019 de foștii bancheri Andrei Dudoiu și Ionuț Pătrăhău. La începutul anului trecut, Radu Georgescu și Carmen Sebe, doi dintre cei mai cunoscuți specialiști în tehnologie din România, s-au alăturat ca parteneri. Echipa a participat la 45% din rundele de finanțare (Pre-Seed și Seed) ale startup-urilor românești în 2020.

SeedBlink a lansat 42 de campanii de finanțare în cele 18 luni de la înființare, ajutând astfel startup-urile să atragă peste 15 milioane euro de la investitori individuali și fonduri de tip VC. Potrivit datelor platformei, rata de succes a campaniilor a fost de 95%, startup-urile din platformă având astfel peste 5.000 de investitori din 15 țări.

“Până la sfârșitul anului viitor ne dorim să listăm minimum 150 startup-uri de tehnologie, să avem 30.000 de investitori individuali în platformă și să depășim venituri de trei milioane euro –  Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO SeedBlink.

Extindere în UE începând din T4 2021

Pentru 2021, managementul SeedBlink și-a propus venituri de peste un milion de euro și are în plan dezvoltarea internațională a platformei, începând cu a doua parte a anului, prin crearea de parteneriate cu principalele hub-uri de tehnologie din Europa.

Intenția declarată de SeedBlink este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme care să îmbine vizibilitatea generată de crowdfunding, flexibilitatea investitorilor de tip angel și structurarea pe care o fac VC-urile.

Vrem ca investitorii individuali din Europa să beneficieze de posibilitatea de a finanța startup-uri tehnologice alături de business angels profesioniști și parteneri de tip venture capital, să creăm o platformă de investiții inovatoare pentru Europa-  Andrei Dudoiu.

Managementul SeedBlink își propune să creeze o pieță secundară, dezvoltarea unei rețele de experți, extinderea modalităților de interacțiune între actorii implicați prin intermediul tehnologiei.

SeedBlink este platforma de investiții în startup-uri de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa din punctul de vedere al sumelor tranzacționate și a numărului de investitori. Compania își propune să democratizeze procesul de investiții prin a îmbina vizibilitatea adusă de crowdsourcing, flexibilitatea business angels și expertiza VC-urilor într-o platformă online. Comunitatea în plină expansiune a SeedBlink se află în centrul succesului platformei, alături de selecția de startupuri din tehnologie fondate de echipe pasionate, cu idei inovatoare, impact social real și potențial de scalare internațională.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
E vestea momentului în showbiz! Monica Gabor a 'rupt-o' cu Mr Pink
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a...
Cum a fost îmbrăcată Simona Halep în ziua cea mai fericită a vieții ei! Așa...
Daniela Gyorfi, schimbare RADICALĂ! Decizie extrem de grea luată împreună cu familia sa
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un tren a plecat fără pasageri din Gara de Nord Bucureşti. Călătorii au fost trimiși...
E vestea momentului în showbiz! Monica Gabor a 'rupt-o' cu Mr Pink
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
Raed Arafat, anunț ȘOCANT: 'Doar vaccinații vor putea să intre într-un restaurant'
Imagini dezolante cu Oana Lis. Ipostaza dureroasă în care a fost surprinsă soţia lui Viorel...
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Rezultate Admitere liceu 2021: A fost publicată repartizarea pe admitere.edu.ro 2021?
Toni Iuruc a rămas mască! Ce a pregătit Simona Halep pentru cununie? A atras toate...
NASA a descoperit un sistem misterios sub Antarctica „conectat la întregul Pământ”
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...