Clujeanul care conduce o firmă cu 1.350 de angajați în India

Clujeanul care conduce o firmă cu 1.350 de angajați în India
Plecat în India de cinci ani, Tudor Marchiș a pus pe picioare o firmă care a ajuns la 1.350 de angajați, iar planurile vizează creșterea personalului la nivelul de 2.000 de oameni până la 1 aprilie 2017 și până la 3.000 în 24 de luni.

Clujeanul Tudor Marchiș administrează 2 milioane de metri pătrați din clădirile de birouri din Bangalore, localitate cunoscută drept echivalentul indian al Silicon Valley. La 35 de ani, Tudor Marchiș coordonează activitatea unei firme care asigură întreținerea a 62 de clădiri de birouri, două fabrici și o școală.

Cea mai de mare parte a contractelor sunt concentrate pe clădiri din parcul IT Manyata din Bangalore, cel mai mare din India, ocupând o suprafață de 34 hectare. Marhiș a crescut de la zero o afacere în care a avut drept parteneri un indian, un norvegian și un ungur. Contractele și personalul firmei au fost cedate recent către o firmă din Orientul Mijlociu, iar românul a rămas la conducere.

Firma pe care o conduce, Thermo Control Services and Expertise, asigură activități de facility, property și energy management pentru Embasy Group, un dezvoltator care deține în lume milioane de metri pătrați de birouri închiriate firmelor din industria IT din Bangalore. Parcul IT asigură o treime din exporturile de tehnologie ale Indiei, țară cu o creștere economică neîntreruptă în ultimele două decenii.

 

 

Inchide