Cum a fost aprobat bugetul Ministerului Agriculturii de comisiile de specialitate: „Tinele, hai că poți! Tinele, nu te lăsa!”

Cum a fost aprobat bugetul Ministerului Agriculturii de comisiile de specialitate: Tinele, hai că poți! Tinele, nu te lăsa!
Publicat: 29/01/2013, 20:49
Actualizat: 29/01/2013, 20:49

„Tinele, hai că poți! Tinele, nu te lăsa!”, îl încurajau ironic, marți, în cadrul comisiilor reunite de agricultură din Parlament, câțiva deputați de la Putere pe deputatul PDL Gheorghe Tinel în timp ce acesta își prezenta zecile de amendamente depuse la proiectul bugetului Ministerului Agriculturii pentru 2013.

„Vrei să ți-l votez pe asta? Uite, ai văzut că ți l-am votat”, râdea unul dintre reprezentanții Puterii, care avea o majoritate zdrobitoare față de Opoziție, reprezentată de doar 4 parlamentari.

Niciunul dintre cele peste 20 de amendamente prezentate de deputatul PDL nu a trecut de votul parlamentarilor din comisiile de agricultură. Multe dintre amendamentele citite pe repede înainte de Gheorghe Tinel prevedeau suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii cu anumite sume pentru diverse proiecte ale unor comune din județul Ialomița, cum ar fi crearea de perdele forestiere.

De altfel, Gheorghe Tinel a fost singurul parlamentar care și-a susținut amendamentele la proiectul de buget al ministerului.

„Nici pe ăsta nu îl aprobați? Haideți că primarul este din PSD”, încerca fără succes reprezentantul Opoziției să le atragă atenția colegilor săi de Parlament, însă nici chiar el nu se mai obosea să ridice mâna atunci când președintele de ședință întreba cine votează „pentru”.

Iritat de insistența fostului șef al Corpului de Control al Ministerului Agriculturii în a-și prezenta toate amendamentele, ministrul Daniel Constantin i-a reamintit acestuia că este încă director în Ministerul Agriculturii și blochează postul de cinci ani, sugerându-i să lase locul liber pentru un tânăr.

„Sunteți încă director în Ministerul Agriculturii. Poate ne dați voie să angajăm pe cineva pe postul pe care îl blocați de cinci ani. Ați câștigat un al doilea mandat. Dați ocazia unui tânăr să ocupe acel post”, i s-a adresat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, deputatului PDL.

Solicitat de gândul, Gheorghe Tinel a precizat că în 2008, când a câștigat primul mandat de deputat, el era director general în Ministerul Agriculturii, iar de atunci contractul său de muncă a fost suspendat, conform legii. „Postul este blocat. Eu dacă mâine nu mai sunt deputat, am dreptul să mă întorc pe postul de la Ministerul Agriculturii. Și ai lor (reprezentanți ai USL n.n.) s-au întors. Ion Dumitru, care nu mai e parlamentar, s-a întors la Romsilva. Contractul meu este suspendat, eu nu mai iau bani de la Ministerul Agriculturii. Ei vor să mă forțeze să îmi dau demisia, dar eu nu mi-o dau”, ne-a explicat Gheorghe Tinel.

Bugetul Ministerului Agriculturii pentru anul 2013 a fost dezbătut, marți, de către membrii comisiilor parlamentare de specialitate, în forma redactată, nefiind aprobat nici unul din cele aproape 100 de amendamente.

Bugetul Ministerului Agriculturii pentru anul 2013 se ridică la 5,56 miliarde lei, în creștere cu 0,84% față de execuția preliminată a anului 2012.

Ministrul Agriculturii a precizat că speră în acest an în atragerea de fonduri europene în valoare de peste 3 miliarde de euro, condiția fiind asigurarea cofinanțării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Putin a dat ORDIN. Armele nucleare ale Rusiei...
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?