NETOPIA Payments: Volumul plăților procesate a crescut cu peste 60%. Cea mai mare tranzacție înregistrată a fost de aproape 20.000 euro

NETOPIA Payments: Volumul plăților procesate a crescut cu peste 60%. Cea mai mare tranzacție înregistrată a fost de aproape 20.000 euro
Publicat: 09/03/2021, 18:35
Actualizat: 09/03/2021, 18:35

Volumul plăților cu cardul, realizate prin platforma NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, a crescut cu 60%, anul trecut față de 2019.

Datele companiei arată că a fost depășit pragul de două miliarde de euro procesați în total de la începutul activității de intermediere a plăților cu cardul, în cei 12 ani de la înființarea Netopia, în anul 2009. Numărul tranzacțiilor online cu cardul au înregistrat o creștere de 20%, iar valoarea medie a tranzacției a crescut cu 50 lei, de la 165 lei în 2019,  la 215 lei anul trecut.

Ce plătesc românii cu cardul?

În topul categoriilor de produse și servicii pentru care românii au făcut plăți digitale cu cardul se numără: facturile la utilități, urmate de serviciile financiare, segmentul de FMCG care a înregistrat o creștere semnificativă, domeniul IT&C, dar și segmentul de produse Pharma & Health, aflat pentru prima dată în acest clasament. La polul opus, s-au aflat industria turismului și cea de evenimente, fiind unele dintre cele mai afectate domenii de restricțiile impuse în contextul pandemiei.

Cea mai mare tranzacție procesată de NETOPIA Payments în 2021 a fost de 97.000 lei, echivalent aproape 20.000 euro

Restricțiile impuse pentru stoparea pandemiei au dus la o migrare accentuată în mediul online a unui număr mare de comercianți și furnizori care până în luna martie a anului trecut își desfășurau activitatea preponderent în offline. Astfel, numărul de parteneri înrolați în platforma NETOPIA Payments s-a dublat de la începutul Stării de Urgență, ajungând în prezent la aproape 30.000.

Am implementat rapid cele mai bune soluții în sprijinul comercianților pentru care era vital să-și poată desfășura activitatea mai departe – Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA Payments 

Creșterea plăților cu cardul arată că majoritatea românilor a înțeles că este mult mai ușor să plătești online utilitățile și la fel de simplu este să comanzi și să plătești digital alimentele sau produsele de care ai nevoie.

”Pentru 2021, considerăm că industria HoReCa va intra puternic în online și deja avem sute de restaurante partenere, precum și segmentul  Pharma & Health, domenii care până acum funcționau mai mult în offline”, a adăugat fondatorul Netopia Payments.

Strategia pe care a adoptat-o compania pe perioada anului 2020, an puternic marcat de pandemie, s-a concentrat pe identificarea și implementarea rapidă a unor soluții venite în sprijinul comercianților pentru ca aceștia să-și poată continua activitatea.

Printre acestea se numără: opțiunea de link de plată, un serviciu de plată online cu cardul care nu necesita implementare tehnică, sau lansarea mobilPay Delivery – platformă integrată în aplicația mobilPay Wallet prin care utilizatorii pot comanda direct cu plata online de la restaurante, magazine și producători locali.

NETOPIA Payments este prima platformă de plăți digitale din România care acceptă plăți online prin Google Pay.

NETOPIA Payments este cel mai utilizat procesator de plăţi electronice de pe piaţa locală, companie 100% românească, bazată pe inovaţie de top şi tehnologie de ultimă generaţie. În prezent, circa 30.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile NETOPIA Payments: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare sau prin SMS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Test de cultură generală. De ce este special nasul cămilelor?