PREMIERĂ. Portofelul digital Maiar dezvoltat de compania românescă Elrond e disponibil în magazinul de aplicații Huawei

PREMIERĂ. Portofelul digital Maiar dezvoltat de compania românescă Elrond e disponibil în magazinul de aplicații Huawei
Echipa condusă de Beniamin Mincu, CEO Elrond Network
Publicat: 07/06/2021, 17:43
Actualizat: 07/06/2021, 17:47

Maiar, aplicația de blockchain dezvoltata de Elrond Network, este acum disponibilă în AppGallery-ul Huawei, unul dintre cele trei magazine de aplicații de top din lume.

Creat de o echipă de dezvoltatori din Sibiu, Elrond este un protocol de calcul tranzacțional distribuit, care se bazează pe o arhitectură de tip sharding și pe un mecanism de consens Proof of Stake.

„Propria banca elvețiană” pe telefonul mobil

Pentru a populariza aplicația Maiar, creatorii acestui portofel electronic au introdus un sistem de recompense de genul „reffer a friend”, un sistem extrem de interesant și care vă poate aduce câștiguri importante în cazul în care aveți amici în sfera crypto entuziaștilor.

Aplicația permite oricărui utilizator de smartphone să creeze un portofel digital în câteva secunde. Simplu și intuitiv, Maiar permite oricui să plătească, stocheze și câștige criptomonede.

Maiar se integrează direct în capabilitatile de securitate ale telefoanelor mobile și transforma astfel orice smartphone Huawei într-un portofel digital hardware cu acces biometric. Prin securitate progresiva bazata pe concepte de gamification, orice user de Maiar poate ajunge să aibă propria banca elvețiană în buzunarul lor.

Portofelul electronic Maiar rulează pe rețeaua blockchain Elrond, care permite procesarea a 15.000 de tranzacții pe secundă

Aplicația rulează pe rețeaua Elrond, blockchain-ul care operează la scara internetului, procesând 15.000 de tranzacții pe secunda la costuri neglijabile. Oferă suport direct pentru EGLD, ETH și BNB, și în curând BTC și NFT (non-fungible tokens), cu noi alte monede fiind adăugate constant.

“Decentralizarea înseamnă deschiderea de orizonturi noi și provocarea pozițiilor de monopol folosind inovația tehnologica. Lansarea aplicației Maiar în Huawei AppGallery ne oferă expunere la o gama uriașa de utiliatori noi, care este esențială pentru misiunea noastră de a oferi acces oricui, de oriunde, la un sistem financiar global de foarte mare viteza și cu costuri reduse” a spus Beniamin Mincu, CEO Elrond Network.

Maiar folosește blockchain-ul Elrond Egld și este disponibilă pentru descărcare, atât pe iOS, cât și pe Android.

Tehnologia blockchain vă avea un rol critic în avansul internetului adresat consumatorilor, care trebuie să fie mobil, personal și sigur, a precizat și Siri Børsum, Vice Președinte Global pentru Verticala de Finanțe, Eco-Dezvoltare și Parteneriate a Huawei Consumer Business Group. Debutul aplicației Maiar în AppGallery va înzestra utilizatorii cu o unealta importanta care îi vă ajuta să recapete controlul finanțelor lor, a precizat el.

Aplicația Maiar este gratuita și nu colectează niciun fel de informații personale. În procesul de creare a unui portofel digital se folosește doar o semnătură criptata a numărului de telefon. Aplicația permite achizita de EGLD, ETH și BNB cu cardul sau transfer bancar. În plus, EGLD poate fi pus la staking pentru recompense periodice provenite din securizarea rețelei Elrond prin acest proces.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța, citeste mai mult