Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

EXCLUSIV Gândul Live | Alin Burcea, membru fondator ” Paralela 45”: „Nu se simte criza la noi. S-au dublat  vacanțele individuale, pentru că oamenii au sentimentul  că controlează situatia”

Alin Burcea, membru fondator ” Paralela 45”,  a declarat pentru Gândul Live că momentan nu se poate face o statistică cu privire la impactul coronavirusului asupra agențiilor de turism din România. Acesta a menționat că s-a înregistrat o scădere în vânzări săptămâna aceasta, însă nu semnificative.

„Panica  înseamna să nu mai gândești rational. Mie nu îmi este teamă  de coronavirus (…)Nimeni nu comentează că au murit peste 50 de oameni de gripă.(…)Pagubele nu au legătură cu virusul. Panica, înghesuiala în aeroporturi duc la o economie afectata.Sper să ne revenim (…)

Nu se simte criza la noi. A fost o scădere în vânzări săptamâna aceasta. S-au dublat  vacanțele individuale. Oamenii merg în Bulgaria, Romania, nordul Greciei și Turcia  pentru că au sentimentul  că controlează situatia și merg cu propria masină. La categoria ”charter”, există o reținere, însă nu sunt probleme. Grecia se vinde mai bine ca anul trecut. La circuite turistice au apărut probleme, când te duci departe.

Aș vrea să-i previn pe ascultători, să nu își imagineze că vor primi banii inapoi, pentru că banii sunt dati înainte cu aproximativ două-trei luni inainte (…)

Grecia și Turcia  sunt foarte căutate.  Egiptul este pe creștere, fiind o destinație cerută (…)

Azi și mâine sunt ultimele zile de ”early-booking” , exisând posibiliattea să fie cumpărate la un pret bun.”

 

Tags:
Inchide