Finanțare: Cinci fonduri de investiții au participat cu 60 milioane USD în noua rundă FintechOS. Start up-ul românesc vizează extinderea pe piețele americană și asiatică

Finanțare: Cinci fonduri de investiții au participat cu 60 milioane USD în noua rundă FintechOS. Start up-ul românesc vizează extinderea pe piețele americană și asiatică
Publicat: 20/04/2021, 14:33
Actualizat: 20/04/2021, 14:51

O nouă  rundă de investiții tip Serie B, în valoare totală de 60 milioane USD, a fost accesată de FintechOS, start up-ul românesc furnizor global de tehnologie pentru instituții bancare, de asigurări și alte servicii financiare.

Finanțarea a fost condusă de fondul Draper Esprit, alături de Early BirdOTB VenturesGapminder Ventures si Launchub. Prima investiție a GapMinder VC în FintechOS a fost în 2018 cand a condus într-o rundă de tip Seed în valoare de două milioane de dolari. GapMinder a finanțat FintechOS și în 2019, când compania de tehnologie a ridicat o rundă de tip Serie A în valoare de 14 milioane dolari SUA.

Viziunea FintechOS și tehnologia de ultimă generație ajută băncile și companiile de asigurări să accelereze semnificativ implementarea unor noi modalități, complet automatizate, de a furniza propriile servicii clienților sau de a interacționa cu angajații și ecosistemele interne.

Piețele pe care le vizează, în planurile de extindere, sunt cele americane și din Asia de Sud – Est. Scalarea va arăta viabilitatea ideii FintechOS, start up fondat în urmă cu trei ani și jumătate, ajuns acum la 300 de angajați și o creștere anuală cu două cifre.

FintechOS și-a propus să modeleze soluții care să îmbunătățească experiența clientului și cresc viteza soluțiilor adaptate nevoilor noastre personale – Sergiu Neguț, co-Fondator, Director Financiar & Director de operațiuni la FintechOS

Planul companiei este să extindă abordarea low-code pentru a permite profesioniștilor din domeniul financiar să construiască și să pună rapid pe piață, în doar câteva săptămâni,  produse, servicii și soluții inovative.

De la înființarea sa, în ianuarie 2018 și până în prezent, GapMinder Venture Partners, care a ajuns la 50 milioane dolari SUA, a investit în 12 companii la nivel Seed, Series A și Series B și operat programul de accelerare Techcelerator dublat de investiții la nivel de Pre-Seeîn peste 35 de companii

”GapMinder se află în poziția unică de a identifica cele mai bune startup-uri de tehnologie din România și Europa Centrală și de a le susține scalarea la nivel global, iar unul dintre cele mai bune exemple este FintechOS, care a evoluat semnificativ de la stadiul de start-up la o companie cu amprentă globală”, a spusDan Mihaescu, partener fondator, GapMinder VC, cu ocazia anunțului accesării noii runde de finanțare dedicată FintechOS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase