ASF: Accesul facil pe bursă este obiectivul strategic pe 2021. Procedurile de admitere la tranzacționare vor fi simplificate

ASF: Accesul facil pe bursă este obiectivul strategic pe 2021. Procedurile de admitere la tranzacționare vor fi simplificate
Silhouette of Stock Market Discussion
Publicat: 27/05/2021, 11:44

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) intenționează să simplifice, în mod substanțial, procedurile de admitere la tranzacționare a potențialilor emitenți, ca parte a strategiei de dezvoltare durabilă a pieței de capital din România.

Președintele Autorități de Supraveghere Financiară, domnul Nicu Marcu, a transmis, în cadrul conferinței „Smart Investment – Piața de Capital din România”, organizată de Gândul.ro, faptul că ASF analizează posibilitatea simplificării procedurilor de admitere.

Este vorba despre identificăre unor soluții care să faciliteze accesul la piață cât mai rapid și cu costuri cât mai scăzute, cu respectarea corespunzătoare a principiilor de transparență și de protecție a investitorilor pe piața de capital.

„Avem în vedere identificarea tuturor instrumentelor și activităților care asigură premisele creșterii atractivității pieței de capital din România pentru investitorii străini și pentru emitenți, precum și creșterea aportului pieței de capital la finanțarea și dezvoltarea economiei reale. De asemenea, ne-am propus să creștem lichiditatea pieței de capital prin diversificarea instrumentelor financiare tranzacționate și a operațiunilor derulate în cadrul acesteia”, a subliniat domnul Nicu Marcu.

Trebuie să facem eforturi pentru a spori interesul companiilor pentru listarea la București – Nicu Marcu, președinte ASF

Președintele ASF a spus că România nu poate avea o bursă solidă fără emitenți de anvergură, cu active de valoare. ” Organizăm și găzduim întâlniri lunare cu principalele entități reprezentative din industrie – cu reprezentanți ai operatorului de piață – BVB, ai brokerilor și ai emitenților – în cadrul cărora avem în vedere discutarea celor mai importante aspecte cu care se confruntă participanții la piață, în vederea alegerii celor mai bune soluții la problemele expuse. Considerăm că înțelegerea regulilor pieței de capital este fundamentală, fie că vorbim de potențiali emitenți sau de investitori”, a menționat domnul Nicu Marcu.

Constituirea Contrapărții Centrale Locale, ca parte a procesului de îmbunătățire a infrastructurii pieței în scopul conferiri unei mai mari stabilități a acesteia si al creșterii gradului de protecție a investitorilor, reprezintă un alt obiectiv important al Autorității.  „ASF sprijină eforturile pentru operaționalizarea și funcționarea, cât mai curând, a unei Contrapărți Centrale în România”, a conchis Președintele ASF.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Simona Halep, victorie CATEGORICĂ în meciul cu brazilianca Haddad Maia
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
România a dat lovitura în Europa! Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Ceasul Apocalipsei va bate în câteva ore. Doomsday Clock ştie când vine sfârșitul lumii
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...