Premieră pe piața licitațiilor din România: Geantă Hermès vândută la prețul unui apartament cu două camere în București

Premieră pe piața licitațiilor din România: Geantă Hermès vândută la prețul unui apartament cu două camere în București
Publicat: 09/12/2020, 22:29
Actualizat: 09/12/2020, 22:59

La cea mai recentă licitație de artă a Casei Artmark, o poșetă marca Hermès – brand de lux fashion, accesorii și parfumuri din Franța, a fost achiziționată cu un preț superior unui autoturism de colecție și chiar peste cel al unui apartament nou, cu două camere.

Geanta, confecționată manual, din piele de crocodil, din seria „Constance 24” a celebrei case de lux, realizată în anul 2018, (dimensiuni 19 x 22 x 7 cm) a fost adjudecată pentru 32.500 euro, preț fără taxe (aproape 40.000 de euro cu tot cu taxe). Prețul de pornire în licitație fost de 24.000 euro (fără taxe), dar nivelul estimat că l-ar putea atinge se situa la 55.000 euro.

Dacă așteptările posesorului erau la acest prag, prețul final obținut a fost ușor dezamăgitor: doar 8.500 euro peste cel de pornire, respectiv un profit de 35%. Suma totală a marcat însă o premieră pentru piața românească.

Licitația de genți de lux este prima de acest fel organizată în România, ceea ce înseamnă că poșeta „Constance 24” intră în istoria națională drept cel mai scump accesoriu vestimentar tranzacționat în acest tip de tranzacție.

Culmea este că, în licitația amintită, vedeta era o altă geantă Hermès, o „Birkin 30” – tot din piele de crocodil, cu numele unei celebre actrițe franceze, Jane Birkin, a anilor ’70, cu un preț de pornire de 27.000 și o estimare de preț final de 82.000 euro. Amatorii au licitat doar pentru Hermes-ul clasic, astfel încât acest model este încă disponibil.

Record mondial de aproape 400.000 dolari americani pentru un Birkin 35

În paralel, pe plan internațional, este în curs de licitare sora ei mai scumpă, un Birkin 35, de asemenea din piele de crocodil, ornată cu aur alb de 18K și diamante. Există marcată o ofertă de 150.000 de dolari, la o estimare de 200.000 – 250.000 dolari americani.

Doritorii mai au timp până joi, când cei de la Christie’s vor închide vânzarea. Recordul mondial este deținut de un Birkin 35 identic, vândut în 2017 tot la Christie’s, pentru 385.000 USD, respectiv aproape o jumătate de milion USD, cu tot cu taxe.

Geanta Hermes, preț peste mașini de colecție sau apartamente noi în București

Prețul realizat de geantă este superior altor bunuri, aparent mai valoroase, cum ar fi o mașină de colecție sau chiar un apartament nou construit în București.

Autoturismul mai ieftin decât „Constance 24” este un Mercedes 170 V produs în 1940 și a devenit celebru după ce l-a plimbat pe comisarul Moldovan în filmul lui Sergiu Nicolaescu „Un comisar acuză”. Are un motor pe benzină de 1.697 cm3, înmatriculat în 1940, cu 5 locuri, este complet renovat, cu inspecție tehnică valabilă până în 2022. La cei 80 de ani ai lui, s-ar putea spune că se mișcă bine, cel puțin după cartea tehnică, în care se menționează viteza maximă de 108km/oră.

Mercedesul comisarului a fost cumpărat pe 19 noiembrie a.c., de la aceeași casă de licitații, cu un preț de 29.000 de euro (circa 35.000, cu tot cu taxe).

Apartamentul cu două camere are 67 de metri pătrați, este la etajul al doilea (din patru) al unui bloc de la marginea Bucureștiului, în sectorul 5, și este complet mobilat și utilat. Ca locație, se află foarte aproape de intersecția dintre Șoseaua Alexandria și Șoseaua București – Măgurele, lângă stații de tramvai, la 60 de metri, și de autobuz la 120 de metri. Apartamentul se află încă pe imobiliare.ro, la 35.800 euro, direct la dezvoltator.

Acțiunea din România, licitația unei poșete de lux, marcă franțuzească celebră, este considerată un debut promițător. „A fost un succes și am văzut că există dorință pe piața noastră, având în vedere că nu mai trebuie să stai între unu și cinci ani pe listele de așteptare la marile case de modă, pentru că la licitație poți să primești obiectul pe loc, după ce l-ai adjudecat”, ne-a declarat Alina Panico, PR manager Artmark.

E clar că, după acțiunea de marți, piața accesoriilor vestimentare din România capătă un interesant pedigri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?