HUNDEOARA. Care este nivelul de trai din Hunedoara, județul cu cea mai ridicată rată a criminalității din România

Redactor:
Corina Vârlan
Hunedoara ocupă locul 20 în clasamentul realizat de gândul al județelor cu cel mai ridicat nivel de trai din România și obține, în urma analizării celor șapte indicatori luați în considerare, același punctaj ca Alba

Hunedoara ocupă locul 20 în clasamentul realizat de gândul al județelor cu cel mai ridicat nivel de trai din România și obține, în urma analizării celor șapte indicatori luați în considerare, același punctaj ca Alba.

Ambele județe au probleme legate de rata criminalității, Hunedoara fiind județul cu cele mai multe condamnări din România, dar și în ceea ce privește rata șomajului înregistrată în rândul locuitorilor, mai ridicată în Alba comparativ cu Hunedoara.

Totodată, hunedorenii câștigau, la finalul anului trecut, salarii mai mari decât angajații companiilor din județul Alba, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. Se estimează însă că aceștia vor contribui mai puțin la economia locală (PIB pe cap de locuitor) în 2013 decât locuitorii din Alba.

Hunedorenii se pot lăuda și cu un procent mai mare de gospodării dotate cu instalații de canalizare comparativ cu cei din Alba și se pot plimba prin parcuri mai mari, dacă locuiesc în zonele urbane. În schimb, ei trăiesc mai puțin decât locuitorii județului Alba.

(Click pentru a mări)

FOTO: gândul.info

În 2011, 369 de persoane au fost condamnate definitiv în Hunedoara la fiecare 100.000 de locuitori, cu 284 mai multe decât în Ilfov – județul cu cea mai scăzută rată a criminalității din România.

Patronii hunedoreni își plăteau angajații, în decembrie 2012, cu un salariu mediu net cu 311 lei mai mic decât cel înregistrat la nivel național și cu 46 de lei mai mic decât cel câștigat, în aceeași perioadă, de către salariații din județul Alba. Totodată, sumele obținute de către salariații din județul Hunedoara din partea angajatorilor au fost cu 925 lei mai scăzute decât cele încasate de persoanele care lucrau la acea dată pentru companii bucureștene.

Cel mai mare angajator de pe piața locală este Compania Națională a Huilei, specializată în extracția cărbunelui superior. În 2011, aceasta înregistra o cifră de afaceri de 463 de milioane de lei și asigura locuri de muncă pentru 8.459 de persoane, potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice.

Județul Hunedoara se clasează pe locul cinci în topul regiunilor unde există cele mai multe locuințe ce dispun de instalații de canalizare din România, după București, Brașov, Timiș și Constanța, dar înainte de Sibiu sau Cluj – unele dintre județele cu cel mai ridicat nivel de trai din țara noastră. De asemenea, aici 82,8% dintre gospodării dispun de astfel de facilități față de 67,9% în Alba.

Hunedorenii trăiesc la fel de mult ca și muramureșenii, dar cu peste doi ani în plus față de locuitorii județului Satu Mare – românii cu cea mai scăzută speranță de viață la naștere din țară (de 70,5 ani), și cu aproape trei ani mai puțin decât bucureștenii – românii care se bucură de cea mai lungă viață, potrivit datelor Statisticii.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Dani Oțil, declarație bombă despre Simona Halep într-o discuție cu Mihai Bobonete: `Ai văzut ce...
Ioana Mihăilă, dezvăluiri despre relaţia cu Florin Cîţu. S-a întâmplat în primele două săptămâni de...
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Elon Musk a recunoscut tulburarea psihică de care suferă: „Credeați că aș fi făcut toate...
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Țara în care poți munci doar dacă ești vaccinat. Regula e strictă, cine nu se...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Horoscop 10 mai 2021. Un început de săptămână dezastru pentru unele zodii. Ce spun astrele?
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide