Agribusiness: Prima emisiune de obligațiuni Agricover Holding a fost suprasubscrisa. Valoarea denominată per obligațiune – 50.000 euro

Agribusiness: Prima emisiune de obligațiuni Agricover Holding a fost suprasubscrisa. Valoarea denominată per obligațiune - 50.000 euro
Publicat: 01/02/2021, 15:34
Actualizat: 01/02/2021, 16:19

Grupul Agricover, unul dintre cei mai importanţi jucători din agribusiness-ul românesc, a lansat prima emisiune de obligaţiuni, de 40 de milioane euro, care urmează a fi listată pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Emisiunea s-a desfăşurat printr-un plasament privat la BVB fiind suprasubscrisă de investitori instituţionali (fonduri deschise de investiţii, bănci comerciale, instituţii financiare internaţionale) și de investitori individuali. Denominate în euro, negarantate, cu o valoare nominală per obligaţiune de 50.000 de euro și o rată a cuponului de 3,5%, obligaţiunile Agricover Holding au fost accesibile investitorilor privați premium.

Potrivit informărilor companiei, suma atrasă prin emisiunea de obligaţiuni este destinată finanţării operaţiunilor de creditare ale Agricover Credit IFN SA, subsidiară a Agricover Holding SA, specializată exclusiv în finanţarea fermierilor din România. Inclusiv prin fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni, instituţia financiară nebancară îşi propune să menţină ritmul alert de creditare al fermierilor români şi să contribuie pe mai departe la creşterea susţinută, pe baze sustenabile, a performanţei agriculturii locale.

“Suntem entuziasmaţi de oportunitatea creată, de a pune în contact, prin intermediul BVB, comunitatea financiară cu fermierii din România, pentru a construi împreună o agricultură românescă performantă, competitivă şi responsabilă faţă de mediu”, a declarat Ştefan Bucătaru, Membru în Consiliul de Administraţie al Agricover Holding SA, coordonator operaţiuni derulate pe pieţe de capital.

Procesul de emitere a obligaţiunilor şi plasamentului privat a fost intermediat în calitate de coordonatori unici ai tranzacţiei de Banca Comercială Română (BCR) şi BRD Groupe Societe Generale, prin echipele specializate în operaţiuni derulate pe pieţele de capital. Casa de avocatură Schoenherr şi Asociaţii SCA a acordat asistenţă juridică, iar Ernst & Young Assurance Services S.R.L şi KPMG Audit SRL au furnizat servicii de audit financiar.

Grupul Agricover desfăşoară activităţi de Agri-Business, Agri-Finance, Agri-Food şi Agri-Technology prin cele patru entităţi controlate de Agricover Holding SA: Agricover SA, Agricover Credit IFN SA, Abatorul Periş SA şi Agricover Technology SRL. Acţionarul majoritar al Agricover Holding SA este Jabbar Kanani, cu o participaţie de 87,27%, în timp ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) deţine o participaţie de 12,73% în urma unei majorări de capital realizate în noiembrie 2017.

Încă de la înfiinţare, Grupul Agricover şi-a propus să deservească fermierii români şi să le ofere soluţii inovatoare, adaptate nevoilor lor, astfel încât aceştia să poată să îşi consolideze în mod sistematic şi sustenabil productivitatea, prin acces la tehnologii agricole performante şi finanţare specializată, adaptată specificului sectorului agricol. Grupul are o contribuţie directă la performanţele foarte bune ale fermierilor români, care, în ultima decadă, şi-au crescut constant productivitatea medie la hectar pentru culturile de cereale şi oleaginoase, înregistrand în perioada 2017-2019 un nivel reprezentând 93% din media Uniunii Europene, respectiv 75% din productivitatea înregistrată în Franţa, 77% din productivitatea înregistrată în Germania şicare a depăşit cu 19% randamentul mediu al fermierilor din Polonia.

Pentru 2020, chiar şi în contextul pandemiei, rezultatele operaţionale ale entităţilor Grupului Agricover au fost foarte bune, în acord cu previziunile de business. Sectorul agricol s-a confruntat cu secetă severă, în special în sud-estul ţării, însă performanţa fermierilor români a dovedit o bună rezilienţă, fapt reflectat inclusiv de evoluţia şi rezultatele financiare ale segmentelor de afaceri ale Grupului.

ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Marcela Fota, tragedie multiplă: 'A murit şi el
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Loredana Groza și Andrei Boncea divorțază după 22 de ani? Ce spune renumitul producător despre...
De unde are Emma Răducanu cicatricea urâtă de pe picior!
Revine carantina de noapte din acest weekend! Marele oraş afectat de restricţie
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Dieselgate 2.0: Se anunță mari probleme pentru Volkswagen și motorul Diesel
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Țara care elimină complet restricțiile împotriva COVID. „Este timpul să ne întoarcem la o viață...
Marcela Fota, tragedie multiplă: 'A murit şi el
Purtăm genele unui strămoș NECUNOSCUT, dar asta nu e cel mai ȘOCANT. O descoperire contrazice...
NEWS ALERT! Irinel Columbeanu, în stare SEVERĂ la spital! A ajuns cu salvarea, detalii de...
Unde poți încerca preparate pe bază de carne din porc artificial, din toamna asta
ELEV bătut cu BESTIALITATE, la LICEUL SPORTIV din CONSTANŢA
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
Klaus Iohannis e în stare de ȘOC! Ce i se pregătește președintelui României. Se întâmplă...
Un actor legendar din România a părăsit scena. Explicații surprinzătoare
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...