Jumătate din turiștii români merg în vacanță cu autocarul

Redactor:
Ana Maria Petcana
Jumătate din turiștii români merg în vacanță cu autocarul
Jumătate dintre turiștii care cumpără o vacanță aleg să călătorească cu autocarul, pentru că plătesc cu peste 20% mai puțin decât pe un sejur cu avionul, cei mai mulți dintre ei fiind tineri cu vârsta între 18-27 de ani și seniori de peste 55 de ani, potrivit agenției Christian Tour.

„Peste 60.000 de turiști Christian Tour aleg să călătorească în fiecare an cu autocarul. Tinerii și seniorii sunt cei care preferă acest mijloc de transport. Alegerea acestora este motivată atât de considerente financiare, vacanțele cu autocarul având un preț mai redus, dar și pentru că, o călătorie cu autocarul le oferă turiștilor posibilitatea de a descoperi mai multe locuri în drumul lor către destinație”, a declarat Marius Pandel, directorul executiv al Christian Tour.

Principalele cinci destinații preferate de români pentru vacanțele cu autocarul sunt: Thassos, Halkidiki, Riviera Olimpului, Kusadasi și stațiunile de pe litoralul Bulgariei.

În acest context, Christian Tour și-a extins flota la zece autocare și vrea să ajungă la 30 de autocare până în 2016. În același timp, în iunie, agenția a deschis propria autogară în zona Gării de Nord din București.

Christian Tour este una dintre cele mai mari agenții de turism din România, alături de Perfect Tour, Happy Tour, Paralela 45 sau Eximtur. Agenția a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 45 milioane euro și a avut un număr de 150.000 de clienți care au călătorit prin intermediul său. Pentru acest an, touroperatorul estimează creșterea numărului de clienți cu aproximativ 33%, la circa 200.000 de turiști, și vizează atingerea unei cifre de afaceri de 60 milioane de euro.

Inchide