SPRIJIN: APIA a început autorizarea la plată a Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii pentru sectorul vegetal şi zootehnic. Care este noul sprijin care se va acorda crescătorilor de bovine

Redactor:
Viorela Pitulice
SPRIJIN: APIA a început autorizarea la plată a Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii pentru sectorul vegetal şi zootehnic. Care este noul sprijin care se va acorda crescătorilor de bovine

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început, luni, autorizarea la plată a Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii (ANT-uri) pentru sectorul vegetal şi zootehnic aferente Campaniei 2020.

Astfel, pentru sectorul vegetal “culturi în teren arabil” se alocă 42,53 milioane de euro pentru o suprafaţă de 7,1 milioane de hectare, la “cânepă pentru fibră” se atribuie 2.742 euro pentru 489 hectare, tutun – 646.827 euro (818 hectare), hamei – 41.879 euro (230 hectare) şi sfeclă de zahăr – 755.567 euro (23.495 hectare).

Totodată, pentru sectorul zootehnic “Schema decuplată de producţie în sectorul lapte, specia bovine”, se alocă 445.128 euro (1.056.496 tone), pentru ‘Schema decuplată de producţie în sectorul carne, specia bovine’ se alocă 1,31 milioane de euro (1.269.541 tone), iar pentru ‘Schema decuplată de producţie în sectorul zootehnic, specia ovine/caprine’, se alocă 19,47 milioane de euro (8.635.471 tone).

Citește și https://www.gandul.ro/financiar/macroeconomie/agricultura/exclusiv-gandul-financiar-valul-de-frig-din-aprilie-afecteaza-productia-de-caise-vom-avea-fructe-mai-putine-si-mai-scumpe-19616993

Potrivit APIA, plăţile se fac în lei, la cursul valutar de 4,8725 lei pentru un euro, valoare stabilită de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020.

O nouă schemă de sprijin pentru bovine

Plafoanele Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic, speciile ovine – caprine şi bovine, pentru anul de cerere 2020 au fost aprobate săptămâna trecută de Executiv.

Directorul general APIA a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că autoritățile lucrează la un act normativ care vizează sectorul bovinelor și care urmează să fie pus în dezbatere publică cât de curând. Concret, prin intermediul acestuia se va reglementa ce se va întâmpla cu diferența dintre suma de 17 euro/cap de bovine primită de fermieri în 2019 (pentru efectivele declarate în 2013) și 1 euro suma alocată pentru Campania 2020.

Valoarea sumelor plătite până în prezent fermierilor de către APIA, începând cu data de 16 octombrie, se ridică la 2,64 miliarde de euro, după cum a anunțat directorul general APIA, Adrian Pintea.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Nou DOSAR pentru Liviu Dragnea! Ce ACUZAŢII GRAVE i se aduc acum fostului lider PSD
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Ce se întâmplă în organism dacă dormi cu televizorul pornit. Concluzia oamenilor de știință
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Pe ce dată se redeschid cinematografele din România, de fapt. Surpriză majoră pentru cinefil
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide