GÂNDUL FINANCIAR. Andrei Vasile, co-fondator SanoPass: Democratizăm accesul la servicii medicale. Platforma pune la dispoziția utilizatorilor peste 850 de clinici medicale

Redactor:
Gilda Popa
GÂNDUL FINANCIAR. Andrei Vasile, co-fondator SanoPass: Democratizăm accesul la servicii medicale. Platforma pune la dispoziția utilizatorilor peste 850 de clinici medicale
Andrei Vasile, cofondator SanoPass, platformă online de abonamente medicale

Restricțiile impuse pe durata pandemiei au accelerat migrarea utilizatorilor către serviciile digitale, iar start-up-ul SanoPass este unul dintre businessurile care au crescut într-o perioadă gri pentru economiile din întreaga lume. Lansată în 2019 de antreprenori români, Andrei Vasile și Mihai Vădan, platforma conectează și integrează toate serviciile medicale de prevenție din România.

În circa o oră de la listarea pe SeedBlink,  cea mai mare platformă de equity crowdfunding din Europa de Est, SanoPass a obținut de la investitori privați 380.000 euro, peste suma inițială solicitată în listare, pentru a dezvolta businessul. În esență, „equity crowdfunding” este o formă de finanțare a start up-urilor de către investitorii privați, dispuși să-și asume riscurile aferente și au suficientă răbdare să aștepte profitul. Prin intermediul unei platforme  de tipul SeedBlink, aceștia au acces la informații-cheie despre start-up-urile listate și decid în ce proiect de business și ce sume să investească.

Ionuț Pătrăhău, co-fondator și Chief Innovation Officer al SeedBlink, a explicat, pentru GÂNDUL FINANCIAR, că platforma listează start up-urile, astfel că acestea devin accesibile investitorilor de pe tot globul, iar proiectele de business listate au acces la milioane de potențiali interesați.

Listarea pe SeedBlink a fost un deziderat încă de la început

Andrei Vasile, co-fondator SanoPass, a povestit GÂNDUL FINANCIAR cum s-a desfășurat sesiunea de finanțare și cum a crescut ulterior afacerea.

Plecând de la nevoia de finanțare, pentru că aveam nevoie de bani să ducem planul la bun sfârșit, continuând cu validarea instant, pentru că atunci când cineva investește în proiectul tău înseamnă că și crede în potențialul ideii de business. Mai este vorba despre brand awarness și marketing și ne-am bucurat din plin de aces t tip de suport și am avut un avânt după listarea pe Seed Blink –  Andrei Vasile, SanoPass.

Tânărul antreprenor a adăugat că era la curent deja cu conceptul de crowdfunding pe care îl cunoștea de pe platforme din alte țări precum Kickstarter sau alte tipuri de platforme din Statele Unite. Platforma SanoPass emite abonamente medicale de prevenție oferite de angajatori ca beneficii pentru angajați. Abonații SanoPass sunt angajați ai companiilor din transporturi, producţie, IT, financiar, retail.

Pandemia a permis un „respiro” pentru businessul SanoPass

Sanopass sste o platformă care digitalizează, conectează și integrează toate serviciile medicale de prevenție din România – Andrei Vasile, co-fondator.

 

Rețeaua cuprinde peste 850 de clinici medicale, cu acces la peste 10.000 de medici de diferite specialități medicale. În esență, ”democratizăm accesul la servicii medicale de prevenție”, a precizat antreprenorul. Acesta a adăugat faptul că perioada pandemiei a oferit un respiro business-ului, în sensul că această perioadă a fost fructificată pentru a regândi strategia, pentru o mai bună  poziționare pe piață.

Antreprenorul a precizat că a beneficiat de suport din partea echipei SeedBlink și că „ori de câte ori am avut nevoie de un sfat sau de un feedback am avut ușa deschisă”. În plus față de nucleul echipei, au fost alți 30 de oameni care au ajutat cu sfaturi și care au promovat în companiile cu care lucrează sau în cele pe care le dețin soluția SanoPass.

Piața abonamentelor medicale în România numără în acest moment peste 1.6 milioane de abonați respectiv are o valoare de 270 milioane euro. Tendința pieței este în creștere fiind estimat ca până la finalul anului 2021 vor fi în piață două milioane de abonați cu o valoare de piață de 340 milioane euro.

SanoPass își propune să atingă într-un interval maxim de 5 ani un număr de 200.000 de utilizatori și să fie un jucător cu o pondere între 8% și 10% din piața abonamentelor medicale, mai spun fondatorii companiei.

 

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide