(VIDEO) Bloggerul Cristian China-Birta, la GÂNDUL LIVE, despre Vlad Voiculescu: Este vorba despre percepția celorlalți asupra a ceea ce a făcut

Publicat: 22/04/2021, 21:46
Actualizat: 26/04/2021, 22:07

Bloggerul Cristian China-Birta a vorbit la emisiunea Gândul Live despre diferența între o persoană, în realitate, și pe social media. Mai mult, acesta a spus că percepția asupra lui Vlad Voiculescu la nivelul spațiului public nu a fost una tocmai bună. Birta subliniază că fostul ministru al Sănătății ”trebuia să aleagă o altă strategie într-un guvern pluripolitic, în plină pandemie, pentru că percepția este cea care contează”.

Generația noastră  folosește like, share, în timp ce noua generație creează conținut

Noua generație folosește Tik Tok foarte mult. Știi cât de complicat este să creezi continut? Generația noastră  folosește like, share, generația lor creează conținut. Aceasta este diferența.

Să ajungi la multe vizualizări este greu. Este complicată această zonă. Undeva o să se reglementeze. Este ca la fake news. Prima frână trebuie să ajungă la tine. Oamenii se uită puțin pe Facebook și se ceartă cu cineva necunoscut.

Oamenii faini sunt mai puțini vocali și nu se regăsesc unii pe alții. (…)

În ceea ce îl privește pe Vlad Voiculescu este o dezamăgire imensă. Nu a înțeles că merge într-un guvern politic. Trebuia să înțeleagă că trebuie să fii mai întâi om politic și apoi expert. Trebuie să înțelegi contextul. Îi susțin ideile, dar nu așa se face. Nu înțeleg nimic. Care e ideea? Să reformezi sistemul? Cum să reformezi sistemul dacă nu faci parte din el. Tebuia să știe dinainte.

A crezut că e în continuare un ONG-ist într-un guvern pluripolitic, în pandemie. Se joacă altfel”.

Bloggerul a declarat că Vlad Voiculescu ar fi trebuit să adopte o altă strategie, în plină pandemie, însă fostul ministru al Sănătății a ales un țap ispășitor – pe cei care au vrut să scape de el”-. La fel ca și în marketing, Birta spune că există o singură regulă: de a-ti alege publicul țintă.

Trebuia să adopte o altă strategie

„El zice că au vrut toți să scape de el. Nu știa că așa o se întâmple? Trebuia să adopte o altă strategie. Păcat. Se putea face altfel.

Există o regulă în digital marketing –  să alegi pe cine mulțumești.

Exact e și cu politica. Cum să îi mulțumești pe toți?”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase