Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, la GÂNDUL LIVE: „Ar fi o greșeală majoră dacă am începe să tranzacționăm parlamentari de la PSD. Vom păstra algoritmul bazat pe scorurile electorale”

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, la GÂNDUL LIVE: „Ar fi o greșeală majoră dacă am începe să  tranzacționăm parlamentari de la PSD. Vom păstra algoritmul bazat pe scorurile electorale”
Publicat: 09/12/2020, 13:02
Actualizat: 10/12/2020, 11:10

Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit la GÂNDUL LIVE despre propunerile de premier ale PNL, cât și despre majoritatea parlamentară alături de UDMR. Prim-vicepreședintele PNL a comentat afirmatiie prezentate de Gabriela Firea, potrivit  cărora membri PNL ar fi încercat să negocieze o susținere în Parlament. Despre Monica Anisie, în funcția de ministru al Educației în noul Guvern, Rareș Bogdan a preferat să nu comenteze.

Gabriela Firea avansează un scenariu care ar favoriza PNL. Firea susține că există lideri PNL care sună social-democrați pentru a le cere susținerea în Parlament. Din partea PSD, răspunsul ar fi negativ.

Europarlamentarul PNL a declarat la Gândul Live că este exclus ca un membru PNL să contacteze membri PSD pentru a cere susținere în Parlament sau pentru a negocia posibile transferuri parlamentare. Europarlamentarul spune că electoratul a sancționat atât PNL, cât și PSD pentru traseismul politic, iar astfel de strategii politice ar fi greșeli ireversibile.

„Ar fi o greșeală majoră, ireversibilă, dacă am începe să  tranzacționăm parlamentari de la PSD”

„Îi doresc domnului Rafila multă sănătate. Cred că va fi un senator foarte bun. La guvernare poate intra peste 4 ani.

Doamnei Firea îi transmit că, dacă ne spune numele celui care a contactat un lider PSD , astăzi voi propune exlcuderea din partid. Nimeni nu colaborează cu PSD. Trebuie să rămână izolat pe scena politică.

Este obligatoriu  să încercăm să nu mai facem astfel de lucruri. Traseisumul politic a fost sancționat prin vot atât și la adresa PSD, cât și la adresa PNL. Nu avem ce discuta despre transferul de parlamentari pentru că nu suntem tranzactionisti. Românii ne-au oferit încrederea într-un procental de 25,6%. Restul nu s-au prezentat la vot. Ar fi o greșeală majoră, ireversibilă, dacă am începe să  tranzacționăm parlamentari de la PSD. Partidul PSD are o opțiune politică, noi alt mod de a face politică”.

Majoritate parlamentară alături de USRPLUS și UDMR

„Vom încerca să construim o majoritate parlamentară alături de USRPLUS și UDMR. Avem 224 de parlamentari,  ne bazăm pe reprezentanții minorităților naționale (16).  Pentru a avea o majoritate confortabilă  ai nevoie de 234 de voturi. Noi avem 139 de parlamentari  liberali, ne bazăm pe cei 74 de parlamentari USR și 34 de parlamentari de la UDMR, precum și pe Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale”.

Cine va fi premier?

„Avem mai mulți colegi. Azi vom face patru propuneri președintelui. Premierul intermiar a fost primul general român care a reușit să conducă forțe NATO din 12 națiuni. Dacă a reușit acest lucru nu cred că este greu să gestioneze 3 partide politice. Sunt absolut convins că pentru acest moment și, având în vedere starea de pandemie, e o opțiune mai mult decât rezonabilă.

Voi face parte, alături Orban, din delegația PNL la negociere. Nu am discutat despre ministerele care vor pleca la alte partide, ci despre păstrarea algoritmului bazat pe scorurile elctorale. Partidul PNL va avea 11 ministere”.

Despre majoritatea parlamentară formată alături de USRPLUS și UDMR, Rareș Bogdan spune că reprezintă voința electoratului.

„Așa au vrut cetățenii României și noi trebuie să găsim soluia împreună cu președintele pentru a pune în plan modernizarea României. În PE conduc delegația României  în EPP care conține 2 membri UDMR. Dacă am reușit să conviețuim la Transilvania, Cluj, Sibiu, vom reuși să ne gândim la România, nu la ceeea ce ne desparte.

Avem 83 de miliarde de euro de la UE. De asemenea avem o șansă de a reloca o parte din marile companii din China, India, Taiwan în România, avem fratii noștri din Occident care ar putea să vină acasă.

Măcar la școli, spitale, DSP-uri să nu mai punem membri de partid. Probabil că sancțiunea electorală a venit pe măsurile respective, care nu ay fost pe placul românilor. Important e că am învățat lecția”.

Potrivit surselor Gândul.RO, Nicolae Ciucă va fi cea mai probabilă variantă de premier a partidului PNL și  preferatul președintelui. Alte nume vehiculate ar fi Ilie Bolojan, președintele PNL Bihor, și ministrul Finanțelor, Florin Citu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna