Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Gândul Live!

EXCLUSIV | Adrian Streinu Cercel la Gândul Live: Ce trebuie să facem pentru a preveni coronavirusul

Adrian Streinu Cercel  a declarat pentru Gândul Live care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm în prevenirea coronavirusului. Managerul Institutului Matei Balș spune că trebuie să ne spălăm pe mâini, să nu ducem mâna la față, să aerisim locuința și să ne autoiozolăm în cazul îmbolnăvirii.

Iată cele 4 sfaturi ale lui Adrian Streinu Cercel:

1 „Primul lucru pe care trebui să-l facem e să știm cum se transmite acest virus. Știm că se transmite prin contact direct și aerogen. În acest context ce avem de făcut: Primul lucru pe care îl avem de făcut este să folosim din abundență apa și săpunul. Trebuie să ne spălăm des pe mâine în așa fel încât să decontaminăm mâinile de un posibil virus. Dacă folosiți toaleta cu mâna dreaptă veți deschide robinetul cu mâna stângă.

2. În al doilea rând trebuie să ne obișnuim să nu mai ducem mâna la față sau la nas. Dacă vă veți urmări, o să vedeți că în mod constant duceți mâna la gură, sau la nas, sau la nivelul pielii capului.

3. În al treilea rând trebuie să aerisim foarte bine camerele în care stăm

4. În al patrulea rând trebuie să știm ca dacă cumva se întâmplă să ne îmbolnăvim primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne izolăm la domiciuliu și să contactăm telefonic medicul de familie”, a declarat Adrian Streinu Cercel.

Inchide